Το ερχόμενο Φθινόπωρο θα λάβει χώρα το  Athens Photo Festival 2009 που αποτελεί ένα διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός. Το θεματικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, συνιστά μία πλατφόρμα όπου τα σύνορα αίρονται και είναι δυνατή η συνύπαρξη ετερόκλητων στοιχείων, αξιών, χώρων, τόπων και μορφών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή και πλαισιώνεται από μία σειρά σημαντικών δράσεων όπως το Photo Folio Review Place 2009, φωτογραφικός μαραθώνιος, ημερίδα για τη φωτογραφία, διαλέξεις, masterclasses, προβολές, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, on-line project και άλλες παράλληλες δραστηριότητες.

Όσον αφορά το Εκθεσιακό Πρόγραμμα 09 το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους και καλλιτέχνες, για την υποβολή προτάσεων και την ένταξή τους στο εκθεσιακό πρόγραμμα ΑPhF:09 με κύριο θεματικό τίτλο Crossroads. Το ίδιο για το concept Νέοι Φωτογράφοι 09που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επεσκέφθητε τον διαδικτυακό χώρο http://www.hcp.gr/