Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί παράσταση Κουκλοθεάτρου από την «παρέα της Έλεν Μελέν».

Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:00, στην Έπαυλη Τσιροπινά και την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:00 στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης.

Κουκλοθεατροπαράσταση με ζωντανή μουσική.

Μαζί θα είναι και ο clown Popoman για να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους!

ΑΓΛΑΤΙ – Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το Γοργονήσι είναι η πατρίδα του Πασχάλη. Βρίσκεται κάπου στο Αιγαίο πέλαγος είναι μικρό, κρυμμένο και οι λίγοι κάτοικοι του νησιού ζούν κυρίως απο το ψάρεμα.

Το όνομά του νησιού οφείλεται στο μύθο που ήθελε γύρω από το νησί να υπάρχουν γοργόνες….

«Αυτόν τον κόσμο από αλάτι κοίτα να τον σεβαστείς. Ότι υπάρχει είναι κάτι, άνθρωπε μην ξεχαστείς»

Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά όλων των ηλικιών – Διάρκεια 70 λεπτά

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Η παρέα της Έλεν Μέλεν» είναι μια ομάδα καλλιτεχνών(ηθοποιοί, κουκλοπαίκτες,μουσικοί,χορευτές) που δημιουργήθηκε το 2015 από την Δημητρουλάκη Ελένη(Έλεν Μέλεν ).

Η ομάδα κατασκευάζει ,δημιουργεί και εμψυχώνει παραστάσεις που παρουσιάζει σε φεστιβάλ, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δήμους, μουσεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, χώρους πολιτισμού και όπου μπορεί να λάβει χώρα μια παράσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης ασχολείται με την δημιουργική απασχόληση παιδιών σε παιδικά πάρτυ, χώρων αναψυχής, βιβλιοπωλεία.

Δημητρουλάκη Ελένη: Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γραφιστική στον ΑΚΤΟ (Art and Design Gollege) αλλά την κέρδισε το κουκλοθέατρο.

Iδρυτικό μέλος του κουκλοθίασου «Ψευτιά με Αυτιά» όπου τον Σεπτέμβριο του 2010 απέσπασαν το βραβείο καλλίτερης παιδικής κουκλοθεατρικής παράστασης στην 2η Συνάντηση Νέων Ελλήνων κουκλοπαιχτών στο 12ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας στο Κιλκίς.

Το 2015 δημιουργεί την ομάδα «Η παρέα της Ελέν Μέλεν»

Είναι μέλος της UNIMA HELLAS (Ελληνικό κέντρο κουκλοθεάτρου).

Ηλιοφώτιστη Παπαστεφάνου: Γεννήθηκε 1979 στην Αθήνα.

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στην Πάντειο και Μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ. Τώρα δουλεύει ως μεταφράστρια και μαμά. To αγλάτι το ονειρεύτηκε ένα βράδυ και -αφού βεβαιώθηκε ότι η λέξη δεν υπάρχει στο λεξικό- έγραψε το παραμύθι.

Νάνσυ Σιδέρη: Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Οπτική και Οπτομετρία στα Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας και το 2012 τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ζει και εργάζεται ως ηθοποιός στην Αθήνα. Τραγουδά και έχει γράψει τη μουσική για την παιδική παράσταση «Το Πάρε δώσε» της Ορχήστρας των χωμάτων και για το «Αγλάτι» της Ηλιοφώτιστης Παπαστεφάνου. Στο θέατρο συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων «Ο Καλός άνθρωπος του Σέτσουαν» (2013)και « Φάουστ» (2016) της Κατερίνας Ευαγγελάτου, Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου, Ευρυδίκη της Sarah Ruhl σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου καθώς και στην παιδική παράσταση Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης σε σκηνοθεσία Β.Κουκαλάνι, Π.Δεντάκη, Λ.Μελεμέ. Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε δύο ταινίες μικρού μήκους: Μέρες Ευημερίας(2014) της Αφροδίτης Κατερινοπούλου , Η Προετοιμασία (2016) της Σοφίας Γεωργοβασίλη και στην ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου.