Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κρουστοφωνο - Camp 2016 στην Πλάκα Λιτοχώρου

Κρουστοφωνο - Camp 2016 στην Πλάκα Λιτοχώρου

Το Κρουστόφωνο διοργανώνει στις 26 - 28 Αυγούστου 2016, τριήμερη κατασκήνωση με εργαστήρια κρουστών για μεγάλους και μικρούς, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στο camping Olympios Zeus.

 

Προσφέρονται 5 εργαστήρια:

 

·         Ενηλίκων Επίπεδο Ι (παραδοσιακά και αφρικάνικα) -8ωρο- απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα κρουστά και τους βασικούς ρυθμούς.

·         Ενηλίκων Επίπεδο ΙΙ (παραδοσιακά και αφρικάνικα) -8ωρο- απευθύνεται σε όσους έχουν μία ικανοποιητική ευχέρεια στα κρουστά και θέλουν να εξασκηθούν σε solo και αυτοσχεδιασμούς.

·         Αφρικάνικος Χορός (για όλα τα επίπεδα) -4ωρο

·         Επιμορφωτικό μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι «Από τους ήχους στη μουσική: Μουσικές δοκιμασίες με οικολογικές ανησυχίες» -4ωρο- (για εκπαιδευτικούς, μουσικοπαιδαγωγούς και φιλόμουσους)

·         Τα παιδικά εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-7 και 8-12 ετών που θέλουν να παίξουν και να γνωρίσουν τα κρουστά και μέσω της δημιουργικής απασχόλησης να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης.

·         «Καλημέρα με το σώμα μας». Είναι ένα δωρεάν πρωινό πρόγραμμα κίνησης στη φύση.

 

Τα όργανα για τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν από το Κρουστόφωνο.

 

Διδάσκουν οι: Χρήστος Ερκέκογλου, Λευτέρης Αγγουριδάκης, Νίκος Θεοδωρίδης, Βίκυ Χουζούρη, Μαρία Μεντέζ, Μέλπω Βασιλικού, Μαριάννα Ερκέκογλου, Δέσποινα Καλανταρίδου κ.α. Γενική επιμέλεια: Χ. Ερκέκογλου, Ν. Θεοδωρίδης, Β. Χουζούρη

 

Φέτος για πρώτη φορά προσφέρονται τα εργαστήρια μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης και αφρικάνικου χορού. Το κάθε εργαστήρι θα έχει διάρκεια 4 ωρών και θα είναι σε διαφορετική ώρα από τα εργαστήρια κρουστών, ώστε να μπορούν να συνδυαστούν.

 

Στις παράλληλες καλλιτεχνικές βραδιές για όλους θα έχουμε μια βραδιά κουκλοθέατρου και φυσικά, το Σάββατο, την βραδιά γλεντιού, με πίτσα, σουβλάκια, κρασάκι και ζωντανή μουσική από ορχήστρα φίλων.

 

Καλούνται οι απανταχού φίλοι και ενδιαφερόμενοι για αυτή την εκδρομή - θεσμό του Κρουστόφωνου να δηλώσουν συμμετοχή, είτε για να πάρουν μέρος στα διάφορα εργαστήρια, είτε για να προσέλθουν ως επισκέπτες ή κατασκηνωτές!

Σχετικές ειδήσεις
Παραμυθοχώρα: Παραστάσεις και εργαστήρια περιόδου 2016–2017
08.09.2016 11:46
Η Παραμυθοχώρα υποδέχεται τη θεατρική περίοδο 2016 – 2017 με μια σειρά από νέες παραστάσεις και εργαστήρια που υπόσχονται για μια ακόμα χρονιά ταξίδια σε μακρινά βασίλεια και μαγικούς κόσμους παρέα με νεράιδες, βασιλιάδες και μυθικούς ήρωες.
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!
Multi-Arts Summer Camp 2016 από το Ωδείο Πεντέλης
23.05.2016 15:34
To Multi-Αrts Summer camp για παιδιά 5-12 ετών, του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη, προσφέρει βιωματικές ευκαιρίες μάθησης, πειραματισμού και δημιουργικής ανάπτυξης, μέσω μίας πλούσιας επαφής με τις Τέχνες.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
17.05.2016 14:31
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
20.04.2016 15:26
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.