Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Ordo Rosarius Equilibrio για μία εμφάνιση στην Ελλάδα

Οι Ordo Rosarius Equilibrio για μία εμφάνιση στην Ελλάδα

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, οι Ordo Rosarius Equilibrio αφήνουν την έδρα τους στο Limbo της Σουηδίας για να εμφανιστούν στο MODU Live Stage, το νέο φιλόξενο συναυλιακό χώρο της Αθήνας.

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τους Ordo Rosarius Equilibrio ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα στο χώρο του neofolk, neoclassical και experimental industrial της τελευταίας δεκαετίας. Οι ORE –όπως αποδίδονται εν συντομία- αποτελώντας στην ουσία το προσωπικό project του Σουηδού ταλαντούχου συνθέτη και τραγουδιστή Tomas Pettersson και της Rosie-Marie Larsen, δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2000, ενώ από το 2008 τη σύνθεση του συγκροτήματος συμπληρώνουν οι Fredrik Leijström στο μπάσο , Ronnie Bäck στην κιθάρα και Nicolas Van Meirhaeghe στα τύμπανα και τα κρουστά. Ο ίδιος ο Tomas Pettersson ωστόσο απολαμβάνει της εκτίμησης των απανταχού οπαδών της dark ambient / industrial σκηνής μέσα από τις κυκλοφορίες του στη θρυλική Cold Meat Industry Records, από τις αρχές του 1990, όταν το προηγούμενο σχήμα του Archon Satani είχε ήδη αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα, ενώ την ίδια ανταπόκριση είχε και το μεταγενέστερο project του, οι προπάτορες των ORE που δεν ήταν άλλοι από τους αγαπητούς Ordo Equilibrio.

 

Το όνομα Ordo Rosarius Equilibrio αποδίδεται σε αγγλική μετάφραση με τις λέξεις "Order of the Rose and the Balance", ενώ στις βασικές μουσικές επιρροές του ο frontman συγκαταλέγει συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Depeche Mode, Christian Death, Death In June, Coil, Current '93, SPK, Swans, Skinny Puppy και αρκετοί άλλοι.

 

Την εμφάνιση των ORE ανοίγουν οι αγαπημένοι μας Manos Six & the Muddy Devil, που αποτελούν το side project του Manos Six, γνωστού μας frontman των εντυπωσιακών Skull & Dawn, του συγκροτήματος που από το 2009 μέχρι σήμερα καταφέρνει να συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την Αμερικανική folk/blues του νότου, με την dark neofolk και experimental σκηνή που αγαπήσαμε. Τους Manos Six & the Muddy Devil αποτελούν άλλωστε βασικά μέλη των πάλαι ποτέ Trick or Treat? και των Defile des Ames, ενώ στη διαχρονική ενασχόλησή τους με την dark/ experimental κοινότητα έχουν μοιραστεί το stage με αρκετά αξιόλογα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Psychic TV, Anne Clark, Allerseelen, Ataraxia, Sieben, Jarboe, Attrition, Changes, Svarog, Of the Wand & the Moon, Blood Axis, In Gowan Ring, Spiritual Front, Sol Invictus, Joolie Wood (Current 93), Maya Elliot (Current 93), Simon Finn και King Dude.

Σχετικές ειδήσεις
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Οι Death In June live στο MODU
07.09.2016 13:37
Οι Death In June που έχουν πια τη μόνιμη βάση τους στην Αυστραλία, θα βρεθούν στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στον ιδιαίτερα φιλόξενο συναυλιακό χώρο του ΜΟDU.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.07.2016 10:30
Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου live στο Ίλιον plus
18.04.2016 09:58
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια ανά την Ελλάδα συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην Αθήνα και στο ΙΛΙΟΝ plus, το νέο συναυλιακό στέκι στο κέντρο της πόλης.