Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η δύναμη του ονείρου

Η δύναμη του ονείρου
Η γκαλερί artis causa φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Νάκη Παναγιωτίδη, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στην Ευρώπη, με τίτλο La forza del sogno.

Τα έργα του Παναγιωτίδη έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες ατομικές και συλλογικές εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική, ανάμεσα στις οποίες: Biennale Alexandria (1982), Biennale Paris (1982), Scultura da camera  Fischer Gallery Los Angeles (1988), Art Work  Whitechapel Art Gallery London (2000), Galerie Henze & Ketterer, Wichtrach/Bern κ.α.

Το έργο του Νάκη Παναγιωτίδη είναι επηρεασμένο από την Arte Povera, την εννοιολογική τέχνη και τον μινιμαλισμό. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ετερόκλητων υλικών. Χρησιμοποιεί πλάι στο παραδοσιακό σχέδιο την φωτογραφία, το φωτισμό νέον, τα μεταλλικά συμπληρώματα, με τη μορφή assemblage στη σύνθεση . Τα έργα που τον χαρακτηρίζουν περισσότερο είναι οι φωτοκατασκευές, συνθέσεις που σαν βασική πρώτη ύλη έχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από εργοστασιακά λείψανα και εγκαταλελειμμένα λατομεία της Ελλάδας.


Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».