Η γκαλερί artis causa φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Νάκη Παναγιωτίδη, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στην Ευρώπη, με τίτλο La forza del sogno.

Τα έργα του Παναγιωτίδη έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες ατομικές και συλλογικές εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική, ανάμεσα στις οποίες: Biennale Alexandria (1982), Biennale Paris (1982), Scultura da camera  Fischer Gallery Los Angeles (1988), Art Work  Whitechapel Art Gallery London (2000), Galerie Henze & Ketterer, Wichtrach/Bern κ.α.

Το έργο του Νάκη Παναγιωτίδη είναι επηρεασμένο από την Arte Povera, την εννοιολογική τέχνη και τον μινιμαλισμό. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ετερόκλητων υλικών. Χρησιμοποιεί πλάι στο παραδοσιακό σχέδιο την φωτογραφία, το φωτισμό νέον, τα μεταλλικά συμπληρώματα, με τη μορφή assemblage στη σύνθεση. Τα έργα που τον χαρακτηρίζουν περισσότερο είναι οι φωτοκατασκευές, συνθέσεις που σαν βασική πρώτη ύλη έχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από εργοστασιακά λείψανα και εγκαταλελειμμένα λατομεία της Ελλάδας.