Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

La fille mal gardeé

La fille mal gardeé
To Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Φρεντερικ Άστον Η Κακοφυλαγμένη Κόρη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1960.

Το έργο εξιστορεί τον έρωτα της νεαρής Λιζ με τον αγρότη Κολάς και τις προσπάθειες της μητέρας της για να την παντρέψει  με το γιο ενός πλούσιου γαιοκτήμονα.
Κωμικές στιγμές και ανατροπές σε ένα κλασικό έργο του διεθνούς χορευτικού ρεπερτορίου.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του Πιερ Αντουάν Μπωντουέν Η Επίπληξη/Μητέρα που μαλώνει τη νεαρή κόρη της (1789). Πρωτοπαρουσιάστηκε με τον τίτλο Το αχυρένιο Μπαλέτο ή Ένα βήμα χωρίζει το καλό από το κακό, το 1789 στο Μεγάλο Θέατρο του Μπορντώ. Σύντομα έγινε δημοφιλές σε ολόκληρη την Ευρώπη και μετονομάστηκε σε Κακοφυλαγμένη Κόρη. Μέσα από πολλές αλλαγές στη χορογραφία και τις μουσικές συνθέσεις, η πιο δημοφιλής εκδοχή θεωρήθηκε αυτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου σε χορογραφία του Φρέντερικ Άστον, μουσική Φέρντιναντ Έρολ και σε ελεύθερη διασκευή από τον Τζον Λάντσμπερυ, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Σημαντικό στοιχείο του έργου αυτού είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα μπαλέτα που ασχολείται με τη ζωή καθημερινών ανθρώπων, την κωμική – συναισθηματική υπόθεση του έρωτα της Λιζ και του Κολάς.

Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής.


Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Αμερικάνικος Βούβαλος, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Μουσούρη
27.12.2016 11:01
Η δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Μουσούρη για τη φετινή σεζόν είναι το εμβληματικό και ταυτόχρονα πιο δημοφιλές έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, “Αμερικάνικος Βούβαλος”, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δραματουργίας που από το πρώτο ανέβασμά του κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο ΟΒΙΕ και αυτό των Αμερικανών Κριτικών.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε μικρή περιοδεία
04.03.2016 14:46
Οι παραστάσεις στην Αθήνα στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με τον Δημήτρη Πιατά και την συμμετοχή των Αλέξανδρου Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, ρίχνουν αυλαία την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
Γύρω από τη φωτιά, του Κωνσταντίνου Κωστούρου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.02.2016 16:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το έργο Γύρω από την Φωτιά, ένα θεατρικό δρώμενο - εγκατάσταση από τον Κωνσταντίνο Κωστούρο, με αφήγηση και μουσική.