Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

La fille mal gardeé

La fille mal gardeé
To Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Φρεντερικ Άστον Η Κακοφυλαγμένη Κόρη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1960.

Το έργο εξιστορεί τον έρωτα της νεαρής Λιζ με τον αγρότη Κολάς και τις προσπάθειες της μητέρας της για να την παντρέψει  με το γιο ενός πλούσιου γαιοκτήμονα.
Κωμικές στιγμές και ανατροπές σε ένα κλασικό έργο του διεθνούς χορευτικού ρεπερτορίου.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του Πιερ Αντουάν Μπωντουέν Η Επίπληξη/Μητέρα που μαλώνει τη νεαρή κόρη της (1789). Πρωτοπαρουσιάστηκε με τον τίτλο Το αχυρένιο Μπαλέτο ή Ένα βήμα χωρίζει το καλό από το κακό, το 1789 στο Μεγάλο Θέατρο του Μπορντώ. Σύντομα έγινε δημοφιλές σε ολόκληρη την Ευρώπη και μετονομάστηκε σε Κακοφυλαγμένη Κόρη. Μέσα από πολλές αλλαγές στη χορογραφία και τις μουσικές συνθέσεις, η πιο δημοφιλής εκδοχή θεωρήθηκε αυτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου σε χορογραφία του Φρέντερικ Άστον, μουσική Φέρντιναντ Έρολ και σε ελεύθερη διασκευή από τον Τζον Λάντσμπερυ, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Σημαντικό στοιχείο του έργου αυτού είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα μπαλέτα που ασχολείται με τη ζωή καθημερινών ανθρώπων, την κωμική – συναισθηματική υπόθεση του έρωτα της Λιζ και του Κολάς.

Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής.


Σχετικές ειδήσεις
Αμερικάνικος Βούβαλος, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Μουσούρη
27.12.2016 11:01
Η δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Μουσούρη για τη φετινή σεζόν είναι το εμβληματικό και ταυτόχρονα πιο δημοφιλές έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, “Αμερικάνικος Βούβαλος”, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δραματουργίας που από το πρώτο ανέβασμά του κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο ΟΒΙΕ και αυτό των Αμερικανών Κριτικών.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης & Best of OpenMic @ Ίλιον Plus
25.01.2016 13:33
To stand up comedy show του ΙΛΙΟΝ plus επιστρέφει δριμύτερο στις 31 Ιανουαρίου 2016 με τους συμμετέχοντες των Athens Open Mic και τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.