Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

La fille mal gardeé

La fille mal gardeé
To Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Φρεντερικ Άστον Η Κακοφυλαγμένη Κόρη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1960.

Το έργο εξιστορεί τον έρωτα της νεαρής Λιζ με τον αγρότη Κολάς και τις προσπάθειες της μητέρας της για να την παντρέψει  με το γιο ενός πλούσιου γαιοκτήμονα.
Κωμικές στιγμές και ανατροπές σε ένα κλασικό έργο του διεθνούς χορευτικού ρεπερτορίου.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του Πιερ Αντουάν Μπωντουέν Η Επίπληξη/Μητέρα που μαλώνει τη νεαρή κόρη της (1789). Πρωτοπαρουσιάστηκε με τον τίτλο Το αχυρένιο Μπαλέτο ή Ένα βήμα χωρίζει το καλό από το κακό, το 1789 στο Μεγάλο Θέατρο του Μπορντώ. Σύντομα έγινε δημοφιλές σε ολόκληρη την Ευρώπη και μετονομάστηκε σε Κακοφυλαγμένη Κόρη. Μέσα από πολλές αλλαγές στη χορογραφία και τις μουσικές συνθέσεις, η πιο δημοφιλής εκδοχή θεωρήθηκε αυτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου σε χορογραφία του Φρέντερικ Άστον, μουσική Φέρντιναντ Έρολ και σε ελεύθερη διασκευή από τον Τζον Λάντσμπερυ, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Σημαντικό στοιχείο του έργου αυτού είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα μπαλέτα που ασχολείται με τη ζωή καθημερινών ανθρώπων, την κωμική – συναισθηματική υπόθεση του έρωτα της Λιζ και του Κολάς.

Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής.


Σχετικές ειδήσεις
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
«Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών
04.12.2015 15:36
Το θεατρικό έργο «ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ» της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη.
Το Κιβώτιο, το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη
04.12.2015 10:00
Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” θα παρουσιάσει, από τις 4 Δεκεμβρίου 2015, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε μορφή μονολόγου, το εμβληματικό έργο της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου (1974), σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.