Ο Αύγουστος, ο τρίτος και θερμότερος μήνας του καλοκαιριού, φέρνει το τρίτο και πιο δυναμικό Taratsa International Film Festival. Το πρόγραμμα του 3ου Taratsa International Film Festival χωρίζεται σε Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και Τμήμα Παράλληλων Προβολών, και φέτος, 4 από τις 7 ταράτσες της διοργάνωσης θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 70 ταινίες μικρού μήκους, από 37 χώρες.

Ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, διάρκειας έως 30’ και παραγωγής από το 2014 έως το 2016, διαμορφώνουν το φετινό Πρόγραμμα. Από την εξωτική Βραζιλία μέχρι το απρόσιτο Ιράν και από την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη της Κορέας μέχρι τους παγετώνες της Ισλανδίας, το 3o Taratsa IFF δημιουργεί ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό 70 ταινιών μικρού μήκους από 37 διαφορετικές χώρες που περιμένει να το ανακαλύψετε!

Φέτος, το Τμήμα αυτό χωρίζεται σε 2 υπο-προγράμματα. Οι ταράτσες Τ1 & Τ2 (Ε.Β.Ε.Θ. & Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ) θα φιλοξενήσουν το ένα, ενώ οι ταράτσες Τ3 & Τ4 (Δ.Ε.Θ.-HELEXPO & Δ.Σ.Θ.) το άλλο. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν 2 φορές, οπότε θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ξανά όποια απ’ αυτές σας κίνησε το ενδιαφέρον! Οι 70 ταινίες του φετινού προγράμματος διεκδικούν τα εξής βραβεία: Καλύτερης Ταινίας · Καλύτερης Σκηνοθεσίας · Καλύτερου Σεναρίου Καλύτερης Φωτογραφίας · Καλύτερου Μοντάζ · Βραβείο Κοινού. Η επιλογή των νικητήριων ταινιών γίνεται από την πενταμελή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, ενώ το Βραβείο Κοινού αναδεικνύεται από όλους εσάς. Η τελετή λήξης και η απονομή βραβείων των επιλεγμένων ταινιών του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2016, στις 20.30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει προβολή των βραβευμένων ταινιών σε όλες τις ταράτσες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος. Οι ταινίες που βραβεύονται, επαναπροβάλλονται σε Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, με την υποστήριξη του Taratsa International Film Festival.

Οι ταράτσες του Taratsa International Film Festival

(Οι ταράτσες Τ1-Τ4 θα φιλοξενούν τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος και οι ταράτσες Τ5-Τ7 αυτές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών)

T1     Ε.Β.Ε.Θ. (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Τσιμισκή 29. Χωρητικότητα: 120

T2     ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θρ), Στρ. Καλλάρη 5. Χωρητικότητα: 50

T3     ΔΕΘ-HELEXPO (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης), Εγνατία 154. Χωρητικότητα: 200

T4     Δ.Σ.Θ. (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης), Τσιμισκή 103 & Βύρωνος (είσοδος από την οδό Ισαύρων). Χωρητικότητα: 50

T5     Secret Terrace Lounge (Anatolia Hotel), Λαγκαδά 13

T6     Urania Bar, Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)

T7     Καντίνα Τροπικάνα, Εγνατία 31

Η είσοδος στους χώρους τον προβολών είναι ελεύθερη!

Look up.

Stay up.

Καλή προβολή!

Οι ταινίες

Adaptation (Adaptacja)

Bartosz Kruhlik

24:50    

Poland 2016      

Προσαρμογή: 1. Δομική ή λειτουργική εξέλιξη ενός οργανισμού με στόχο την καλύτερη επιβίωση. 2. Η διαδικασία βελτιστοποίησης κάποιου με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον και την αντίσταση στο άγχος. 3. Η ικανότητα της όρασης να προσαρμόζεται στο σκοτάδι.

Age Of Reason, The (L’ Age De Raison)

Mathilde Petit 

16:07    

France 2016

Στον κόσμο του Pablo, κάθε πολίτης επιλέγει την καριέρα που θ’ ακολουθήσει όταν είναι 7 ετών -με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία. Ο Pablo και οι φίλοι του αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Anemone (Anenome)

Deukyun Hwang             

07:00    

Korea, Republic of                          

Μια αναπάντεχη επίσκεψη ξυπνά τις αναμνήσεις μιας ηλικιωμένης ως sex slave κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Artun (Ártún)   

Gudmundur Arnar Gudmundsson           

21:18    

Iceland 2014

Ο Arnar, ένα αγόρι από μια μικρή πόλη, δεν έχει φιλήσει ποτέ του κορίτσι. Οι φίλοι του του μιλάνε για τα κορίτσια της πόλης και πως καπνίζοντας “φτιάχνονται” και γίνονται πιο προσιτά. Ο Arnar αμφιβάλει για την ιστορία τους, αλλά αποφασίζει να πάει μαζί τους και να κρίνει ο ίδιος.

Ashen   (Cenizo)              

Jon Mikel Cabllero         

09:58    

Spain  2016      

Ο Ash έδωσε μια πολύ σημαντική υπόσχεση στη γυναίκα του: Να προστατέψει το σπίτι από κάθε απειλή.

Baraka

Néstor Ruiz Medina       

22:06

Spain 2015      

Τους μήνες πριν τον πόλεμο στο Ιράκ, ο Abdel και ο Umayr, δύο αδέλφια πολύ δεμένα μεταξύ τους, θα αναγκαστούν να χωρίσουν. Μήνες αργότερα, με τον πόλεμο σε πλήρη κλιμάκωση, θα ξανασυναντηθούν, αλλά κανείς από τους δυο τους δεν θα είναι ο ίδιος.

 

Battle, The

Hiroshi Azuma 

12:37    

Japan 2016      

Ένας Κινέζος και ένας Ιάπωνας στρατιώτης συγκρούονται, ο Κινέζος χρησιμοποιεί μια χειροβομβίδα, σκοτώνοντας και τους δύο. Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο (σε ένα μικρό δωμάτιο) ξυπνούν και συνεχίζουν να μάχονται χωρίς να έχουν προσέξει πως είναι νεκροί.

Beast, The                          

Daina O. Pusić  

20:00    

Croatia 2015      

Η σχέση ανάμεσα σε μια εκατοντάχρονη και την κόρη της αλλάζει για πάντα όταν μια νυχτερίδα μπαίνει στο σπίτι τους και αποφασίζει να μείνει εκεί.

Bleeding  Kanama               

Ümit Doğan       

08:36

Turkey 2015      

Το Bleeding περιγράφει μια μέρα από τη ζωή ενός κοριτσιού στην εσωτερική Ανατολία. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι με τα πόδια, το κορίτσι φτάνει σε μια μικρή πόλη με τον πατέρα της για να γράψει το διαγώνισμα για την εισαγωγή της ως εσώκλειστη στο σχολείο. Με το που ξεκινάει να γράφει, η μύτη της αρχίζει να τρέχει αίμα, και δεν σταματάει ούτε κατά το ταξίδι της επιστροφής. Στην πορεία, ο γάιδαρος ενός χωρικού που αναζητά την κόρη του τους ακολουθεί, και όλοι μαζί επιστρέφουν σπίτι.

Break, The                         

Ken Williams    

17:00    

Ireland 2015      

Μια ταινία που μιλάει για μια οικογένεια οικονομικών μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο από την οικονομική κρίση στην Ιρλανδία το 2008.

Bridge (Puente)

Javier A. Vigil   

16:54

Argentina  2016      

Ο Andrés και η Ana δεν μπορούν να περάσουν μια γέφυρα. Απομονωμένοι, συζητούν με αναφορές στους φόβους και τις απογοητεύσεις τους, ψάχνοντας τρόπο να περάσουν σε ένα μέρος που θα τους οδηγήσει σε έναν νέο προορισμό.

Brother, The

Dimitra Mitsaki

09:16    

Greece 2015      

Ένα φιλμ εποχής, που διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Νότιας Ελλάδας κατά το ξεκίνημα του Εμφυλίου (1946). Ένας πατέρας, ο γιος του και η κόρη του, προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν την απώλεια του μεγαλύτερου γιου, τον πόλεμο και την πείνα. Η ταινία περιγράφει την τελευταία μέρα πριν το αγόρι φύγει για να ενταχθεί στο αντάρτικο.

Bump                   

Sam South         

11:41    

United Kingdom  2015      

Δεν ξέρουμε ούτε που είναι, ούτε γιατί είναι εδώ. Ένα ψυχολογικό θρίλερ μικρού μήκους.

Butcher’s Ears, The (Schlachters ohren, des)      

Marius Staubach             

08:58

Germany  2015      

Ένας κουφός χασάπης αποφασίζει να πάρει ένα ακουστικό. Σύντομα, ανακαλύπτει τι ακριβώς αφορά η δουλειά του…

Capsule               

Irdit Kaso            

18:55    

Albania 2015      

Ο Keli δουλεύει ως οξυγονοκολλητής σε ένα εργοστάσιο. Είναι απλήρωτος εδώ και εννιά μήνες, και η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κατασχέσει το διαμέρισμά του μιας και δεν πληρώνει το δάνειό του. Ο Keli προσπαθεί να βρει ένα μέρος να μείνει.

Chop                    

Conner Bell       

10:50    

United States  2015      

Καθώς ένα τυφλό αγόρι αναγκάζεται να κόψει ξύλα για τον άρρωστο πατέρα του στη φάρμα τους, ο νεαρότερος γιος βρίσκει την ευκαιρία να δοκιμάσει την εύθραυστη ψυχή του αδελφού του.

Conversation, The (Biseda)        

Gledis Bica         

08:49    

Albania 2016      

O Andrea κάνει τις προετοιμασίες για τις γιορτές. Η νύχτα του επιφυλάσσει ένα αναπάντεχο γεγονός…

 

Dar Al-Harb

Colling Rene , Jan Fabi  

05:25    

Germany 2016      

Ένας Άραβας φιλοξενεί έναν Δυτικό δημοσιογράφο, που υποτίθεται πως θα βοηθήσει την κόρη του να περάσει στην Ευρώπη. Ένας μεγάλος καβγάς ξεσπά ανάμεσα στο Άραβα και τη μητέρα του κοριτσιού μόλις εκείνη μαθαίνει τις προθέσεις του άντρα της.

Dark, The (చీకటి)          

KVR Mahendra

14:24    

India 2015      

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Telagrana, μια απομακρυσμένη περιοχή στο νότιο τμήμα της Ινδίας. Ο Yadagiri είναι στην καλύβα του και παίζει χαρούμενος με την 6χρονη κόρη του. Ξαφνικά εμφανίζεται η αστυνομία και τον συλλαμβάνει. Αν και περασμένα μεσάνυχτα, η κόρη του τον περιμένει για να συνεχίσουν το παιχνίδι. Ο λόγος που δεν επιστρέφει ο Yadagiri διαμορφώνει και όλη την υπόλοιπη ιστορία.

Dog Bowl

Gordy Hoffman

19:10

United States 2015      

Ένα κορίτσι μετά από μια ερωτική απογοήτευση και ό,τι αυτή φέρνει, ανακαλύπτει την πραγματική φύση της ύπαρξής της αφού κλέβει το γιλέκο ενός σκύλου βοηθείας.

Dream On                          

Grzegorz Adach, Olga Izdebska 

06:00    

Poland 2015      

Το κατά πόσο η δύναμη των ονείρων μπορεί να μας απεγκλωβίσει από την επανάληψη της ζωής περιγράφεται σε ένα φιλμ -το οποίο θα μπορούσε να είναι και ένα όνειρο το ίδιο.

Dreams On Sale                               

Vlad Buzaianu  

09:23    

Romania  2016      

Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να καταγράφει, πουλάει και ν’ αγοράζει όνειρα, πολλοί αρχίζουν και χάνουν την ικανότητά τους να ονειρεύονται. Τα όνειρα γίνονται μια νέα μορφή τέχνης και προϊόν προς συναλλαγή και αγορά από τους πλούσιους.

Drizella (Javotte)            

Sarah Hirtt

18:12    

Belgium 2015      

Η Lucie και η Chris, δυο γυναίκες στα 40 τους, με διαμετρικά αντίθετα κοινωνικά προφίλ, συναντιώνται στο γάμο των γονιών τους -ο πατέρας της Lucie μόλις παντρεύτηκε τη μητέρα της Chris. Στο κάστρο του πατέρα το πάρτι βρίσκεται στο κατακόρυφο, όταν η Chris και η ετοιμόγεννη Lucie καταλήγουν κλειδωμένες στο υπόγειο. Η διαμάχη είναι μοιραίο να συμβεί!

Duo                                                 

Claudia Bottino

21:39    

France 2015      

Η αναζήτηση ενός πατέρα που πρόκειται να εισαχθεί σε ένα νοσοκομείο, ο οποίος ψάχνει ένα μέρος για τον γιο του που έχει ανάγκη φροντίδας. Μέσα σε μια μέρα, η αναζήτηση γίνεται ένα πραγματικό ταξίδι… Ίσως το τελευταίο που θα κάνουν μαζί.

Eddie                   

John Lynch         

14:57    

United Kingdom 2016      

Μόνος σε μια υπόγεια εγκατάσταση βαθιά μέσα στα βουνά, ένας κουρασμένος ερευνητής εκτελεί ατελείωτα τεστ στον Eddie, το απελπισμένο, μουγκό αντικείμενο των πειραμάτων του. Με τους εργοδότες του να μην απαντούν, προσπαθεί να κρατήσει την εγκατάσταση λειτουργική και την ψυχική του υγεία άθικτη, αγνοώντας τα ατελείωτα ερωτήματα που κατακλύζουν το μυαλό του. Τελικά, τι τρέχει με τον Eddie; Πόσο πρέπει να μείνει εκεί; Και γιατί δεν απαντάει στα μηνύματά του ο εργοδότης του;  

Eye For An Eye                 

Antoneta Kusijanovic   

05:00    

Croatia 2015      

Η τετράχρονη Marinela κρατιέται μακριά από τους φίλους της, μιας και ο πατέρας της δεν την αφήνει να φύγει από το τραπέζι αν δεν τελειώσει τη σούπα της. Εκείνη όμως περνάει στην αντεπίθεση με μια κίνηση που θ’ αλλάξει τη σχέση τους για πάντα.

 

Ferris wheel (C0hingcha-sawan)              

Phuttiphong Aroonpheng           

24:31    

Burmese, Thai  2015      

Μια γυναίκα χωρίς πατρίδα περνάει το ποτάμι ανάμεσα στην Ταϋλάνδη και τη Μιανμάρ με τον πεντάχρονο γιο της για να βρει δουλειά στην πόλη. Στο ταξίδι τους συναντούν μια μυστηριώδη μαϊμού-μασκότ, που τους πηγαίνει σε έναν απρόσμενο προορισμό με μια ρόδα λούνα παρκ.

Firefly  

Georgios Soumelidis     

13:23

Greece 2015      

Δύο πρώην πράκτορες χωρίζουν χάρη σε κάποια δυσάρεστα γεγονότα. Τώρα ξανασυναντιώνται μετά από πολύ καιρό…

Floating Βodies, The (Los cuerpos flotantes)      

Michelle Gualda             

14:15    

Argentina  2015      

Μια κατεστραμμένη σχέση φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, όταν η Pepi, κλασική drama queen, διοργανώνει ένα πάρτι έκπληξη για τη φίλη της Eva.

Floating Melon (Fu Guo)             

Roberto F. Canuto, Xiaoxi Xu

19:17

Argentina 2015      

Τα πάντα μπορούν να συμβούν ανάμεσα στα θραύσματα της πραγματικότητας. Μετά από ένα γεμάτο πάθος απόγευμα, η γεμάτη όνειρα και ναρκωτικά φαντασία του Xiao Cheng διακόπτεται από τη σκληρή πραγματικότητα και το πτώμα της ερωμένης του στο κρεβάτι, κάτι που οι κινεζικές Αρχές σίγουρα δεν βλέπουν με καλό μάτι…

Four Days In Οctober (Cuatro días de Οctubre) 

Àlvar Andrés Elias          

15:07    

Spain 2015      

O Hugo είναι ένα ψυχολόγος, που η ζωή του επηρεάζεται από το γεγονός πως είναι ντροπαλός. Κατευθύνει και ακούει τους προβληματισμούς των ασθενών του. Παρόλα αυτά, η σχέση γιατρού-ασθενή είναι απλά ένα κάλυμμα για τον πραγματικό του εαυτό. Στη συνεδρία της ημέρας, η Esther ανακοινώνει στον Hugo πως αποφάσισε να σταματήσει τις θεραπείες και φεύγει χωρίς καμία εξήγηση. Ο Hugo νιώθει πως κάτι δεν πάει καλά και αναζητά απαντήσεις.

The Future Perfect

Nick Citton        

10:45    

Canada 2015      

Κάπου ανάμεσα στο τότε και το τώρα, ένας χρονοταξιδιώτης αψηφά τις εντολές του, και δημιουργεί ένα μέλλον που δεν μπορεί να ξε-μάθει.

Getting Fat In A Healthy Way (Как да надебелеем здравословно)       

Kevork Aslanyan             

22:16    

Bulgaria 2015      

Σε έναν κόσμο με ασθενή βαρύτητα όπου οι αδύνατοι άνθρωποι πετούν, ο Constantine δεν έχει αφήσει ποτέ το διαμέρισμα το οποίο μοιράζεται με τον πατέρα του Atanas. Μια μέρα όμως, η όμορφη αεροσυνοδός που μετακομίζει στην πολυκατοικία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

Hasti                                                                               

Kamal Parnak   

09:33    

Iran 2016      

Το Hasti είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, για το οποίο η απώλεια της μητέρας του αποτελεί την αφετηρία για ένα εσωτερικό ταξίδι, που την οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας του θανάτου.

Human Mirror, The (El espejo humano)

Marc Nadal       

15.58

Spain 2015      

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Ένα 17χρονο κορίτσι κατακλύζεται καθημερινά από σκληρές εικόνες που βλέπει στις ειδήσεις, και το μυαλό της πλησιάζει όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο τρόπο ζωής της κοινωνίας.

I’d Rather Not Say (Prefiro Não Dizer)   

Pedro Augusto Almeida

10:00    

Portugal 2015      

Η μέρα ξεκινάει με ανταλλαγή. Μια χάρη για μία άλλη. Μια συνέντευξη, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Στιγμιότυπα ρουτίνας όσων ζουν σε έναν απομονωμένο χώρο που στιγματίζει τις όποιες επιλογές ζωής.

 

ID (Reconocimiento)    

Celina Font        

08:51    

Argentina 2015      

Ένας Άντρας και μια Γυναίκα περιμένουν. Μέσα από αυτή την αναμονή, ένα επίπονο παρελθόν και η αμεσότητα ενός αβέβαιου μέλλοντος ξετυλίγονται.

Impact

Jean-Pierre Michael      

07:28    

France 2014      

Ένας ειδικός της Σήμανσης ξεκινάει την έρευνα μιας σκηνής εγκλήματος. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πέρα από τη φαντασία.

In The DMZ (500m)        

Hyung Jun Jeon

16:38

South Korea 2015      

Από το 1953, οι κάτοικοι της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μιας και παρεμβάλεται η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη.

In The Middle Of The Desert (Sa-mak Han Ga-un-de-seo)            

Han Young Chae              

19:02    

South Korea 2015      

Ένας άντρας μπαίνει μια αυγή σε ένα εργοτάξιο για να θάψει κάτι. Πέφτει επάνω σε έναν φύλακα, που του ζητάει να βρει τον Jong-il και τη μητέρα του.

Inside the Box (Всё в ящик)       

Igor Kagramanov

09:33    

Russian Federation 2016      

Η ζωή του καλλιτέχνη είναι μια τηλεοπτική σειρά, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στην πλέον δραματική στιγμή του, όταν οι σχέσεις του με την αγαπημένη του βρίσκονται στην πιο λαμπρή φάση τους, η καταστροφή έρχεται από την είσοδο του σκηνοθέτη στη ζωή τους.

Last Wish, The (El Último Deseo)             

Manfred López Grem    

07:04    

Mexico 2016      

Μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα απαγωγής προσπαθεί να κερδίσει την ελευθερία της μέσα από τον διάλογο με έναν από τους απαγωγείς της.

Leave Me (Laisse Moi)  

Tommaso Gorani            

16:37    

France 2015      

Μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας που απετράπη την τελευταία στιγμή, η Lucie ζει σε πλήρη απάθεια. Ο γιος της ο Sam προσπαθεί να τη βοηθήσει να ξεκινήσει και πάλι τη ζωή της, αυτή η αλλαγή όμως φαντάζει όλο και πιο δύσκολη.

Locksmith, The (Ο Κλειδαράς)  

Miltiades Christides      

05:11    

Greece 2015      

Ένας άτυχος κλειδαράς, που τελευταία δεν έχει και πολλούς πελάτες, συναντάει έναν αναπάντεχο πελάτη που χρειάζεται πραγματικά τη βοήθειά του.

Lola

Alice Redman   

03:34    

United Kingdom 2016      

Μια φιλόδοξη και μοναχική ρεσεψιονίστ βρίσκει συντροφιά καθώς συνδέει τις κλήσεις μιας αδελφής ψυχής.

March 4                              

Dimitris Nakos

15:00    

Greece 2015      

Η Maria, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Η κυρία Ουρανία είναι νεκρή εδώ και 3 ημέρες. Η Maria το κρύβει από τα παιδιά της που μένουν στην πόλη, γιατί φοβάται πως θα χάσει το μηνιάτικό της. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία. Μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία των καιρών μας.

Meet, The (Bстреча)     

Ina Hrabarenka

11:00    

Poland 2016      

Μια τυχαία συνάντηση ενός άντρα και ενός σκύλου μπορεί να σώσει τον ένα από τους δύο -και όχι τον προφανή.

Moment, A (یک لحظه)    

Naghi Nemati   

13:02    

Iran, Islamic Republic of  2015      

Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα λίγα λεπτά πριν τον θάνατο κάποιων…

Move On (A Página)      

Guilherme Andrade      

15:00    

Brazil 2015      

Δύο μάνες, ένα έγκλημα. Δύο πλευρές τις ίδιας ιστορίας, και η σκληρή διαδικασία του να συνεχίσουν στη ζωή μετά την απώλεια των σταθερών των ζωών τους…

 

Night Circus, The                             

Eskild Krogh      

08:49    

Denmark 2016      

Δύο άντρες αναλαμβάνουν να εξαφανίζουν τα πτώματα των θυμάτων των τοπικών μαφιόζων, όταν ξαφνικά η δουλειά τους γίνεται αρκετά ασυνήθιστη.

Of Sheep And Men                        

Iiro Holopainen

06:06    

Finland 2014      

Ένα πρωινό, ο David ξυπνάει διαπιστώνοντας πως μπορεί τελικά να μην είναι πρόβατο…

Offside                

Jimmy Dean      

17.34

United Kingdom  2015      

Αφού μαθαίνει από τον πατέρα της πως σύντομα θα χάσει τη θέση της στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα αγοριών, η 11χρονη Kirsty προσπαθεί να διαχειριστεί την εξέλιξη της ταυτότητάς της ως νεαρή γυναίκα.

Old King  starý Král            

Kilián Vrátník    

15:30    

Czech Republic 2015      

Μια μέρα, ένα κόμμα, τρεις άνθρωποι. Ένας πατέρας και οι δυο γιοι του προσπαθούν να επανασυνδεθούν μετά την απομάκρυνσή τους από το κομμουνιστικό καθεστώς. Μια ιδιαίτερη ματιά στις σχέσεις μιας οικογένειας που πλήττεται από την ασθένεια της τρίτης ηλικίας. Αλλά το Alzheimer δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η αναζήτηση χάρης, συγχώρεσης και της θετικής πλευράς της κατάστασης μοιάζει ανέφικτη για τα μέλη της οικογένειας.

On Board (A Bordo)       

Davi Mello         

22:37    

Brazil  2015      

Η Lúcia, ήδη έγκυος, ετοιμάζεται να μεγαλώσει μόνη της το πρώτο της παιδί.

Otto                      

Sinhué F. Benavides      

12:40    

Mexico 2016      

Βασισμένο σε μια ιστορία του Stephen King, το Otto είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος ύστερα από ένα μοιραίο περιστατικό, αναπτύσσει μια ευρεία αίσθηση ενοχής, Μια πάλη ανάμεσα στο καθήκον, την ενοχή… και τον φόβο.

Senior Teacher                 

Sha Mo

23:53    

China  2015      

O κύριος Hu, ο πλέον διακεκριμένος Δάσκαλος και αναγνωρισμένος από συναδέλφους και μαθητές, είναι σε μπελάδες. Μια μέρα τιμωρεί τη Sharon -μια άτακτη μαθήτριά του- χτυπώντας την στο πρόσωπο με ένα βιβλίο. Η κοπέλα λιποθυμά, και όταν συνέρχεται ισχυρίζεται πως δεν μπορεί ν’ ακούσει τίποτα. Οι γονείς της δεν μπορούν να συγχωρήσουν τον κύριο Hu, και το σχολείο βρίσκεται σε δίλημμα. Συνάδελφοι και οικογένεια απομακρύνονται από αυτόν, ενώ ο κύριος Hu υποστηρίζει πως ποτέ δεν θα χτυπούσε ένα κορίτσι τόσο δυνατά ώστε να κουφαθεί. ΑΝτιλαμβανόμενος πως η ζωή του πάει από το κακό στο χειρότερο, ο κύριος Hu αποφασίζει ν’ αποδείξει την αθωότητά του με κάθε τρόπο.

Silent (거미줄)

Jeong Zion         

10:44    

South Korea  2015      

Ο δάσκαλος ανοίγει τον φάκελο και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί.

Snail, The                           

Mohammad Towrivarian             

10:44    

Iran  2016      

Σε μια ύστατη προσπάθεια, τρεις νέοι αποφασίζουν να φύγουν παράνομα από το Ιράν, με τη βοήθεια ενός διακινητή. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του διακινητή τους οδηγούν μόνους και σε άθλια κατάσταση στα βουνά στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας, όπου περιπλανιούνται χωρίς διέξοδο.

Sottoterra (Under The Ground)

Federico Olivetti             

14:23    

Italy  2016      

Η νεαρή Lisa βρίσκει μια βαθιά και φοβερή τρύπα σε ένα μονοπάτι ανάμεσα στα δέντρα. Η τρύπα φαντάζει ελκυστική και η περιέργεια την ωθεί να κατεβεί, αλλά τη σταματάει η μητέρα της. Η Lisa, πεπεισμένη πως η τρύπα κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό, υποχρεώνει τον φίλο της Michele να κατεβεί. Ο Michele βγαίνει από την τρύπα με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από τον τρόμο. Η Lisa τον ξορκίζει να της πει τι είδε, αλλά αυτός παραμένει σοκαρισμένος και σιωπηλός. Η Lisa επιστρέφει στο μονοπάτι για ν΄ανακαλύψει την αλήθεια.

 

Stolen Conscience (Conciencia Robada)

Jose Juan            

22:59    

Spain  2016      

Ο Andrés πάσχει από σχιζοφρένεια και πιστεύει πως έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Συμμετέχει σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα όπου εξηγεί την περίπτωσή του ως παράδειγμα καταπολέμησης της ασθένειας, την οποία οφείλει στη χρήση κοκαΐνης. Παρ’ όλα αυτά, μια αναπάντεχη διάγνωση μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Success (Υспех)

Eugene Orlov    

16:00    

Russian Federation   2015      

Ένας νέος θεατρικός ηθοποιός δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ρόλο του ως κακός. Μια μέρα πριν την παράσταση πρέπει να συναντήσει τη μητέρα της κοπέλας του. Οι σκέψεις του σχετικά με την παράσταση, ο ρόλος του ως γκάνγκστερ και η επιθυμία του να κάνει καλή εντύπωση στη μητέρα βοηθούν στο να δημιουργήσει την εικόνα ενός εγκληματία πρώτης τάξης.

Such A shame (Τι Κρίμα)             

Takis Papanastasiou      

20:00    

Greece 2015      

Σε μια ασπρόμαυρη Αθήνα, ο εκ πεποιθήσεως τεμπέλης Νίκος θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα την ανέμελη Louise. Η αγάπη όμως είναι σκληρή, και δεν συγχωρεί κανέναν αθώο.

That Little “Drive” Thing (Un Petit Côté)              

Yoann Luis         

09:32    

France 2015      

Ένας βασανισμένος πατέρας πηγαίνει με το αμάξι τον γιο του στη δουλειά. Ο νέος άντρας θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο της διαδρομής για να ανακοινώσει μια σημαντική αποκάλυψη.

Theft (Ηurto)    

Jeronimo Garcia Castela              

11:00    

Spain  2016      

Ένας κλέφτης μπαίνει σε ένα σπίτι. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα αξίας, παρόλα αυτά συνεχίζει και ψάχνει σε όλα τα δωμάτια. Μόλις αποφασίζει να φύγει, βρίσκει κάτι που έχει αξία.

Three Minute Warning                 

Iqbal Mohammed          

11:36    

United Kingdom   2016      

Στην Παλαιστίνη, ένα 14χρονο κορίτσι, η Mariam, φροντίζει την ανάπηρη μητέρα της. Ένα βράδυ, μια ισραηλινή βόμβα πέφτει στην οικοδομή που ζουν, αφήνοντάς τους μια διορία 3 λεπτών να φύγουν πριν καταστραφεί το κτίριο.

To Save Beth (Para Salvar Beth)

Theodoro Cochrane       

19:28    

Brazil  2016      

Η ζωή ενός άντρα αλλάζει όταν προσλαμβάνεται για να πηγαίνει μια σκυλίτσα στο κτηνιατρείο για τις θεραπείες της. Αυτή η αναπάντεχη κατάσταση θα επιδράσει στον γάμο του αλλά και τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

Platform 13 (Perron 13)

Camiel Zwart    

13:51    

Netherlands  2015      

Η κωμικοτραγική ιστορία ενός Ιάπωνα σταθμάρχη τρένων. Με τις έντονες, αλλά χαριτωμένες κινήσεις του, κρατάει υπό έλεγχο ακόμα και το μεγαλύτερο πλήθος. Αυτό όμως καταλήγει στον μεγαλύτερο εφιάλτη του: Έναν παράξενο νέο κόσμο, όπου τόσο αυτός όσο και τα σινιάλα του αποδεικνύονται αχρείαστα.

Postman In Underwear, The                      

Daniel Binsted 

14:38    

Israel 2016      

Δύο αδέλφια περιγράφουν την ιστορία ενός εκκεντρικού ταχυδρόμου που ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή του. Σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσουν να εκφράσει τον έρωτά του, ξεκινούν ένα ταξίδι μέσα από το οποίο θα ζήσουν τη διαφορά ανάμεσα στην φαντασία και την αληθινή αγάπη.

Potager, Le (The Vegetable Garden)                      

Grégoire Berthon           

11:00    

France 2015      

Όταν ένας άντρας σβήνει το τσιγάρο του στο χώμα του περιβολιού του, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής του της κίνησης. Η γόπα, σαν σπόρος, αρχίζει και μεγαλώνει. Συγκλονισμένος από το φαινόμενο, αποφασίζει να φυτεύει καθημερινά διάφορα απομεινάρια και αντικείμενα. Και η φαντασία του θα τον οδηγεί όλο και μακρύτερα…

Unhappy One, The (Nelaimīgais)            

Kārlis Vītols       

15:29    

Latvia  2015      

Μια συνηθισμένη μέρα, ο Aigars, ο καλύτερος εργάτης του εργοστασίου, απολύεται. Ο λόγος; Είναι δυστυχισμένος. Όπως φαίνεται, όλη η κοινωνία είναι συνεπαρμένη από το δόγμα της ευτυχίας, και ο Aigars δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, για να ξανακερδίσει τη δουλειά του, αναγκάζεται να εξοικειωθεί με τη θετικότητα που τον περικλείει, γεγονός που τον οδηγεί στο να δει κάτι που άλλοι δεν μπορούν να δουν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλαγή τοποθεσίας για την ταράτσα Τ7

Για τεχνικούς λόγους, η Καντίνα Τροπικάνα -η οποία θα φιλοξενούσε κομμάτι των Παράλληλων Προβολών ως ταράτσα Τ7- δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στους χώρους του 3ου Taratsa IFF.

Παρ’ όλα αυτά, και για να μην στερήσουμε έστω και αυτό το κομμάτι του προγράμματος από τους φίλους του Φεστιβάλ, σε συνεργασία και μετά από συνεννόηση με τη Δ.Ε.Θ. (την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση) ορίσαμε ως νέο χώρο για την Τ7, την ταράτσα του περιπτέρου 6 της Δ.Ε.Θ.
Ενημερωτικά, αναφέρουμε πως βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, η χωρητικότητά της είναι 150 άτομα, και όσοι αποφασίσουν να την επιλέξουν μπορούν να κάνουν χρήση και του ελεύθερου parking της Έκθεσης δίπλα στην Πύλη Εμπορικών Επισκεπτών (επί της Εγνατίας). Η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από την προαναφερθείσα είσοδο, είτε από τον χώρο του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πάρτι της τελετής λήξης, μεταφέρεται και αυτό. Ο νέος χώρος είναι Στη Στοά Soulbar (περιοχή Βαλαωρίτου) την ίδια ημέρα και ώρα (28 Αυγούστου, από τις 23:00)!