Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα

Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα

Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής, η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα, μία ανάσα από την καστροπολιτεία του Μυστρά.  Ο τίτλος της έκθεσης «Πολύχρωμη Κιβωτός», δανείζεται το  θέμα από τη φύση και το χρώμα δίνοντας το στίγμα μέσα από μια δέσμη έργων με επίκεντρο το ζωικό βασίλειο.

 

Η Ματίνα Γιαννοπούλου, ζει στη Σπάρτη και είναι Λιμενικός.  Ξεκίνησε  την ενασχόλησή της με την ζωγραφική, το 2009, στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκε λόγω δουλειάς.  Εκεί έκανε μαθήματα, δίπλα στον καταξιωμένο ζωγράφο,  Δ. Γενιά. Την πρώτη της έκθεση την έκανε ως φιλοξενούμενή του.  Ο κ. Λέανδρος Σπαρτιώτης, γνωστός πρεβεζάνος αρχιτέκτονας την  τίμησε με την απόκτηση ενός πίνακά της.  Η αγάπη του για την τέχνη, όντας ζωγράφος και ο ίδιος, τον οδήγησε στην ίδρυση ιδιωτικής πινακοθήκης στην Πρέβεζα.  Η Ματίνα Γιαννοπούλου, έχει ακόμη συμμετάσχει σε τρείς ακόμα ομαδικές εκθέσεις.  Σταθμός αποτέλεσε η πρώτη υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην παραλία της Πρέβεζας, το καλοκαίρι του 2012 ( PamePreveza.gr - Έκθεση Ζωγραφικής στην Πρέβεζα  3' 02'' ) με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Ένα κομμάτι της έκθεσης αυτής ήταν οι πίνακες με παιδικά θέματα που είχε αποφασίσει να συμπεριλάβει.  

 

Η απαιτητική καθημερινότητά της δεν την απομακρύνει από τη μεγάλη αγάπη της για τη ζωγραφική, καθώς τις ελάχιστες ώρες για ανάπαυση τις αφιερώνει στην τέχνη που τόσο αποδοτικά υποστηρίζει.  Επιστρέφοντας στην Σπάρτη, με την  ελευθερία που της δίνει ο δικός της χώρος, δοκίμασε  τις δυνάμεις της στην τοιχογραφία και συγκεκριμένα στην διακόσμηση παιδικών δωματίων.  Ξεκινώντας από το δωμάτιο των κοριτσιών της,  είδε ότι δεν χρειάζεται να είναι συμβατικά βαμμένο σύμφωνα με τη νοοτροπία που περνούν οι μεγαλύτεροι: άσπρα ταβάνια, μονόχρωμα, δίχρωμα ή με έντονα χρώματα.  Πόσο μάλλον η τοιχογραφία.  Σιγά –σιγά άρχισε να αλλάζει αυτή η αντίληψη.  Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης φάνηκε όταν στο διαγωνισμό της Berling σε συνεργασία με το περιοδικό  Έτσι Απλά, η τοιχογραφία του spiderman σε παιδικό δωμάτιο πήρε το πρώτο βραβείο.  Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία με την Berling, όπου σε συνεργασία, συμμετείχε προσφέροντας  τα χρώματα για την τοιχογραφία που έκανε η κα Γιαννοπούλου σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.

 

Η Πολύχρωμη Κιβωτός, αποτελεί την πρώτη προσωπική της έκθεση.  Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος:  ένας προσωπικός στόχος γίνεται πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της BERLiNG και του περιοδικού «έτσι απλά» που την στηρίζει σε κάθε της βήμα.  Τα έργα της ζωγράφου είναι εντυπωσιακά και εξαιρετικής εκφραστικότητας.  Οι παρευρισκόμενοι περιηγούνται ανάμεσα σε ξεχωριστές φιγούρες και αλληγορικές κατασκευές εξαιρετικής καθαρότητας.  Πολύχρωμοι τόνοι χρωμάτων μετατρέπουν ακόμη και τα άγρια ζώα σε αντικείμενο θαυμασμού.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου και είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ τα έργα μετά το πέρας της έκθεσης θα είναι διαθέσιμα στον πολυχώρο τέχνης VasilAngelo, στην πλατεία Δούκα στην Σπάρτη.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική: Έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων
25.04.2016 12:31
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 21:15, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στα εγκαίνια της έκθεσης ''Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική'', μέσα από την συλλογή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την επιμέλεια του Γεώργιου Αλτουβά.