Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

The Public Gets What The Public Wants

The Public Gets What The Public Wants
Η γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του ζωγράφου Νίκου Καναρέλη, The Public gets what the public wants.

Σε αυτή την έκθεση, ο Καναρέλης συνεχίζει να εξερευνά τις προοπτικές της ιστορίας της τέχνης τεχνικά, ιστορικά και κυρίως κοινωνιολογικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία όχι μόνο τοποθετεί τον εαυτό του στην εξέλιξη της ιστορικότητας της τέχνης, αλλά και σχολιάζει τη διαχρονικά παρούσα αλλά συνεχώς μεταλλασσόμενη σύγχρονη τέχνη αρχικά με κυνισμό και τελικά με αποδοχή. Ο Καναρέλης φτάνει να παραδεχτεί πως ακόμα και αυτή η σχεδόν μοιρολατρική αποδοχή έχει ξαναειπωθεί από προγενέστερους συναδέλφους του.

Για αυτό το σχολιασμό, ο Καναρέλης αντλεί τη τεχνική της ζωγραφικής του, την εικονογραφία των θεμάτων του ακόμα και τους τίτλους των έργων του από αναγνωρίσιμες αναφορές τέχνης. Χρησιμοποιώντας σα βασικό του εργαλείο το pastiche αναφορών του μεταμοντερνισμού, μοντάρει τα τοπία του Λύτρα με τη λευκή και κόκκινη ταινία αποκλεισμού της αστυνομίας, τα συνθήματα γραμμένα με σπρέι στους τοίχους των Εξαρχείων (σαν Αθηναική έκφανση της τέχνης του graffiti) με την πειθαρχημένη ακρίβεια των έργων του Mondrian και του διεθνούς πια, De Stijl. Η επαναφορά στα ίδια θέματα που έχουν απασχολήσει προηγούμενους ζωγράφους καθρεφτίζει παράλληλα το φαύλο κύκλο της σημερινής κατανάλωσης του πολιτισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμηδιελή στο Hyatt Regency Thessaloniki
16.06.2016 16:43
Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.
Μικρό Μουσείο 12: έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
15.06.2016 10:35
Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου και το Μουσείο Γουναρόπουλου παρουσιάζουν την έκθεση Μικρό Μουσείο 12 του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.
Αλεξανδρινό Κουαρτέτο: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στο Ρέθυμνο
06.06.2016 10:23
Η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου “Επιμενίδης” παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”, βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.
Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7
18.04.2016 12:33
Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.