Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

8ο Φεστιβάλ Gina Bachauer στην Κέρκυρα

8ο Φεστιβάλ Gina Bachauer στην Κέρκυρα

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα, μεταξύ 28-30 Αυγούστου 2016. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER, που διοργανώνεται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN και τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ, σε συνεργασία με την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»,  την  ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ «Η ΚΟΡΥΦΩ», παρουσιάζει νέους βραβευμένους σολίστ και σύνολα σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα σχηματισμένο από έργα μεγάλων συνθετών.

 

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικό Διευθυντής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.

 

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς, να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης Gina Bachauer, να προσφέρει υποτροφίες σε ταλαντούχους νέους μουσικούς για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και να διοργανώνει συναυλίες για την ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών.

 

H Gina Bachauer υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς κύρους, υποδειγματική μουσικός που πρόσφερε βαθιά ικανοποίηση και ευτυχία σε όσους την άκουσαν σε ρεσιτάλ και συναυλίες ή σε όσους μαθήτευσαν κοντά της.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ:

 

ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, κλαρινέτο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΣΗΣ, φλάουτο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΡΚΕΖΟΣ, βιολί/πιάνο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, κλαρινέτο

ΦΙΟΝΑ ΜΑΤΟ, πιάνο

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΙΣΙΡΓΗΣ, πιάνο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΟΥΠΟΥΛΗΣ, βιολοντσέλο/πιάνο

ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, κλαρινέτο

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣΜΑΝΩΦ, σοπράνο

ΑΝΝΑ ΖΗΝΕΛΗ, φλάουτο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΙΑΝΗΣ, κρουστά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΙΑΝΗΣ, κρουστά

 

ΣΥΝΟΛΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΘΗΣ, μουσική διδασκαλία

 

ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"

ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ, μουσική διεύθυνση 

Σχετικές ειδήσεις
11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Προς τιμήν του Γιάννη Μόραλη
29.07.2016 12:25
Το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει αυλαία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και τιμά τον Γιάννη Μόραλη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο οποίος έχει προσφέρει και το χαρακτηριστικό σήμα/λογότυπό του.
ένα μικρό βήμα 2016: Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο στη Κέρκυρα
27.06.2016 12:15
Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο "ένα μικρό βήμα" με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επιστρέφει από 18 έως 30 Ιουλίου 2016 για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
17.06.2016 15:53
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα εμφανιστεί σε μια καινούργια, διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.