Η Rosebud.21 παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 4 Αυγούστου 2016 την ταινία Storia D’ Amore (Alaska) του Κλαούντιο Κουπελίνι.

Μια ταινία ακραίου ερωτικού πάθους, σε σκηνοθεσία ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΟΥΠΕΛΙΝΙ (Gomorrah TV Series) που συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Ρώμης (2015). Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος στις Κάννες ΕΛΙΟ ΤΖΕΡΜΑΝΟ και η ΑΣΤΡΙΝΤ ΜΠΕΡΖΕ – ΦΡΙΣΜΠΕ.

Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας. Η ερωτική έλξη που θα τους ενώσει, θα τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Ο σκηνοθέτης για την ταινία

Ο Φάουστο και η Ναντίν συναντιούνται τυχαία, στην ταράτσα ενός ακριβού ξενοδοχείου στο Παρίσι.

Ο Φάουστο είναι Ιταλός και ζεί, ή καλύτερα, επιβιώνει στο Παρίσι, με την ελπίδα οτι κάποια μέρα η ζωή θα του προσφέρει κάτι καλύτερο από το απόλυτο τίποτα που έχει κληρονομίσει. Δουλεύει ως σερβιτόρος σε ένα ακριβό ξενοδοχείο και κάθε μέρα είναι μάρτυρας του πλούτου των άλλων ανθρώπων, πράγμα που τον κάνει να νιώθει πως είναι μονίμως στο περιθώριο, ανάμεσα σε παραγγελίες πελατών και άγρυπνες νύχτες. Από την άλλη, η Ναντίν είναι γαλλίδα, 20 χρονών, με τη συγκινητική ομορφιά της νιότης της. Είναι εύθραυστη και ταυτόχρονα αποφασισμένη να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Η Ναντίν βλέπει κάτι από τη δική της αναζήτηση να αντικατοπτρίζεται στην άγρια φιλοδοξία του Φάουστο. Στην ανησυχία της Ναντίν, ο Φάουστο βλέπει τη δική του μοναξιά.

Είναι ενωμένοι από την αίσθηση ότι θα πρέπει να είναι κάτι άλλο, ότι θα πρέπει να έχουν κάτι περισσότερο, από την αρχή μέχρι το τέλος της ιστορίας τους: μια ιστορία που διαρκεί πέντε χρόνια, στην διάρκεια της οποίας οι δύο, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυτη κορυφή της κοινωνικής επιτυχίας αλλά και το απόλυτο μαύρο βάθος της απελπισίας.

Θα βρουν το πολυπόθητο δικαίωμα τους στην ευτυχία εκεί που δεν το περιμένουν: όχι στην επίτευξη του πλούτου, την επιτυχία και την οικονομική αποκατάσταση, αλλά στην ικανότητα τους να προσφέρουν τη δική τους ζωή για την αγάπη. Η ιστορία του Φάουστο και της Ναντίν είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια παραδοσιακή ιστορία αγάπης. Μιλάει για την εμμονή, την απληστία και την άγρια φιλοδοξία που βρίσκεται στην καρδιά πολλών ανθρώπων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Κάνει λόγο για έναν κόσμο στον οποίο οι λίγοι έχουν τα πάντα και οι πολλοί που δεν έχουν τίποτα,  πιστεύουν ότι θα είναι άχρηστοι μέχρι να καταφέρουν να «εισβάλλουν» σε αυτόν τον αστραφτερό κόσμο. Αυτή η ιστορία δεν κρίνει τη φιλοδοξία που εμψυχώνει τις ζωές των πρωταγωνιστών. Δεν υπάρχει προκατασκευασμένο ηθικό δίδαγμα. Υπάρχει ένα βλέμμα γεμάτο συμπάθεια προς εκείνους που επιδιώκουν πεισματικά έναν απατηλό στόχο και προσπαθούν να έχουν περισσότερα επειδή δεν έχουν άλλο τρόπο να απαλύνουν τη δική τους ανάγκη στο να αναγνωριστούν και να αγαπηθούν.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα φαντασμαγορικό «δυτικό» πλαίσιο, όπου τα γεγονότα της ζωής αναγκάζουν τους ανθρώπους να αλλάζουν συνεχώς θέση, τόσο γεωγραφικά όσο και υπαρξιακά, σαν να βρίσκονται σε ένα κολασμένο καρουζέλ από το οποίο δεν μπορούν να κατέβουν. Κάνοντας μέρος των γυρισμάτων της ταινίας στο εξωτερικό σημαίνει οτι κάνεις ένα σημαντικό βήμα για να πεις ιστορίες που δεν είναι μόνο για την Ιταλία. Ιστορίες πανευρωπαϊκές, δεδομένου ότι τα γεγονότα των τελευταίων ετών έχουν καταστήσει ολοένα και πιο σαφές ότι τα πάντα είναι μια αλυσίδα που συνδέει τους ανθρώπους της γηραιάς μας ηπείρου.

Σκηνοθεσία:  ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΟΥΠΕΛΙΝΙ

Ηθοποιοί: ΕΛΙΟ ΤΖΕΡΜΑΝΟ, ΑΣΤΡΙΝΤ ΜΠΕΡΖΕ – ΦΡΙΣΜΠΕ

Διάρκεια: 125 λεπτά