Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Modern Aeshetics/Ενατένιση

Modern Aeshetics/Ενατένιση
Η Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Μελετοπούλου, με τίτλο: Modern Aesthetics και την  έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Παπανικολάου, με τίτλο: Ενατένιση.

Τα έργα της Μελετοπούλου, χωρίζονται σε δύο ενότητες, τα Τοπία και τα Ανθρωποκεντρικά έργα. Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάζονται Τοπία απεικονισμένα με μία σύγχρονη, μεταμοντέρνα αισθητική και στη δεύτερη ενότητα των ανθρωποκεντρικών της έργων, η οποία χαρακτηρίζεται απ’ την καθαρότητα της γραφής και τις έντονες αναφορές στην φωτογραφική – ποπ απόδοση του πορτρέτου και τα οποία παραπέμπουν σε ένα νέο-ποπ ζωγραφικό υπερρεαλιστικό ιδίωμα.

Την ίδια περίοδο, στο μεσαίο επίπεδο της γκαλερί , παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση του Ηλία Παπανικολάου, με τίτλο: Ενατένιση. Πρόκειται για έργα ζωγραφικά σε καμβά ή χαρτί, στα οποία ο καλλιτέχνης αποδίδει το ελληνικό φυσικό τοπίο, με διάθεση μακροσκοπικής ενατένισης. Τα έργα αλλού μονοχρωματικά, σχεδιαστικά και αλλού με χρώμα, χαρακτηρίζονται από τη μικρογραφική αποτύπωση του τοπίου, κάτω από τις επιρροές της Βυζαντινής Τέχνης, στην προοπτική του κυρίως απόδοση.

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Αθλοπαιδίες: έκθεση της Αθηνάς Χατζή στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών
01.11.2016 10:18
Δουλεύοντας τη θεματική των αθλοπαιδιών με εντατική επιμονή τα τελευταία χρόνια, η Αθηνά Χατζή συγκροτεί την πιο ώριμη ίσως ενότητα της ζωγραφικής της και την παρουσιάζει στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών από τις 4 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά
16.03.2016 10:01
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου.