Η Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Μελετοπούλου, με τίτλο: Modern Aesthetics και την  έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Παπανικολάου, με τίτλο: Ενατένιση.

Τα έργα της Μελετοπούλου, χωρίζονται σε δύο ενότητες, τα Τοπία και τα Ανθρωποκεντρικά έργα. Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάζονται Τοπία απεικονισμένα με μία σύγχρονη, μεταμοντέρνα αισθητική και στη δεύτερη ενότητα των ανθρωποκεντρικών της έργων, η οποία χαρακτηρίζεται απ’ την καθαρότητα της γραφής και τις έντονες αναφορές στην φωτογραφική – ποπ απόδοση του πορτρέτου και τα οποία παραπέμπουν σε ένα νέο-ποπ ζωγραφικό υπερρεαλιστικό ιδίωμα.

Την ίδια περίοδο, στο μεσαίο επίπεδο της γκαλερί, παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση του Ηλία Παπανικολάου, με τίτλο: Ενατένιση. Πρόκειται για έργα ζωγραφικά σε καμβά ή χαρτί, στα οποία ο καλλιτέχνης αποδίδει το ελληνικό φυσικό τοπίο, με διάθεση μακροσκοπικής ενατένισης. Τα έργα αλλού μονοχρωματικά, σχεδιαστικά και αλλού με χρώμα, χαρακτηρίζονται από τη μικρογραφική αποτύπωση του τοπίου, κάτω από τις επιρροές της Βυζαντινής Τέχνης, στην προοπτική του κυρίως απόδοση.