Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, ώρα 9μμ, θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου, περφόρμερ, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο “16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες” και θα ακολουθήσει στις 10.15μμ η εκδήλωση λόγου και τέχνης “Πανσέληνος στον Κήπο“, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη” στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Ο  Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα του ζωγραφικής, επιζωγραφισμένα αντικείμενα, συνθέσεις σε πανό, ψηφιακές εικόνες, λιθογραφίες, ξύλινες και πέτρινες γλυπτικές κατασκευές από τη 16χρονη εκθεσιακή δραστηριότητα του στη Villa Ροδόπη.

Αφετηρία του καλλιτέχνη το 2001 που άρχισαν οι εκθέσεις και τα δρώμενα στον ειδικά διαμορφωμένο Α’ όροφο της πατρικής του οικίας μέχρι πρόσφατα που λειτουργεί και είναι επισκέψιμο κάθε Σάββατο βράδυ το ισόγειο ατελιέ του καθώς και η έκθεση της μόνιμης συλλογής εικαστικών έργων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στη “Μώβ Σκηνή”/ “Mauve Stage” του κατάφυτου κήπου της Villa ΡΟΔΟΠΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στην πανσέληνο του Αυγούστου, με τίτλο “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Φέτος το πνεύμα της βραδιάς, που θα παρουσιάσει η κα Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή, θα έχει φιλοζωικό περιεχόμενο βασισμένο στο βιωματικό αφήγημα του Κώστα Ευαγγελάτου “Louis d’ EST“, που αναφέρεται στον σκύλο του Λούη!

Στην ιδιότυπη παρουσίαση ο δρ. Ιστορίας της λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος θα διαβάσει το προλογικό κείμενο του “Λούης, Canis Familiaris”, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας θα ερμηνεύσει ένα κεφάλαιο από το αφήγημα και η μουσικός, Λουίζα Παπαντωνάτου θα επενδύσει με τους ήχους του φλάουτου της την βραδιά της πανσελήνου!