Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη"

16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, ώρα 9μμ, θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου, περφόρμερ, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου , με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" και θα ακολουθήσει στις 10.15μμ η εκδήλωση λόγου και τέχνης "Πανσέληνος στον Κήπο", στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη" στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

 

Ο  Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα του ζωγραφικής, επιζωγραφισμένα αντικείμενα, συνθέσεις σε πανό, ψηφιακές εικόνες, λιθογραφίες, ξύλινες και πέτρινες γλυπτικές κατασκευές από τη 16χρονη εκθεσιακή δραστηριότητα του στη Villa Ροδόπη.

 

Αφετηρία του καλλιτέχνη το 2001 που άρχισαν οι εκθέσεις και τα δρώμενα στον ειδικά διαμορφωμένο Α' όροφο της πατρικής του οικίας μέχρι πρόσφατα που λειτουργεί και είναι επισκέψιμο κάθε Σάββατο βράδυ το ισόγειο ατελιέ του καθώς και η έκθεση της μόνιμης συλλογής εικαστικών έργων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

 

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στη "Μώβ Σκηνή"/ "Mauve Stage" του κατάφυτου κήπου της Villa ΡΟΔΟΠΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στην πανσέληνο του Αυγούστου, με τίτλο "Πανσέληνος στον Κήπο".

 

Φέτος το πνεύμα της βραδιάς, που θα παρουσιάσει η κα Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή, θα έχει φιλοζωικό περιεχόμενο βασισμένο στο βιωματικό αφήγημα του Κώστα Ευαγγελάτου "Louis d' EST", που αναφέρεται στον σκύλο του Λούη!

 

Στην ιδιότυπη παρουσίαση ο δρ. Ιστορίας της λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος θα διαβάσει το προλογικό κείμενο του "Λούης, Canis Familiaris”, ο ηθοποιός , σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας θα ερμηνεύσει ένα κεφάλαιο από το αφήγημα και η μουσικός, Λουίζα Παπαντωνάτου θα επενδύσει με τους ήχους του φλάουτου της την βραδιά της πανσελήνου!

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Κώστας Λούστας - Ζωγραφική (1933-2014): έκθεση στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα
05.10.2016 10:41
Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Κώστα Λούστα (1933-2014) η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα παρουσιάζει έργα του ζωγράφου από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας, ένας αριθμός εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.
Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016: έκθεση του Photometria στην Κέρκυρα
24.08.2016 10:09
Το Photometria International Photography Festival σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζει την Oμαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016" κατά την περίοδο 12/08/2016 - 15/09/2016, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) και στο χώρο της Ιονίου Βουλής.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.