Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι, του Βιμ Βέντερς

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι, του Βιμ Βέντερς

Η StraDa Films παρουσιάζει από τις 28 Ιουλίου 2016 την ταινία ντεμπούτο του Βιμ Βέντερς, Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι (The Goalie’s Anxiety at the Penalty Kick) σε αποκατεστημένη έκδοση (Remastered).

 

Σύνοψη:

 

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ “τρώει” ένα γκολ, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού  και μετά από καυγά με τον διαιτητή αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στη ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Το επόμενο πρωί και χωρίς κανέναν προφανή λόγο τη δολοφονεί. Μόνος ξανά, θα κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πόλη που κατοικεί η πρώην κοπέλα του.

 

Για την ταινία:

 

Για την ταινία ντεμπούτο του, ο Wim Wenders, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, δανείζεται την αισθητική των ταινιών του Χίτσκοκ. Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι  βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Handke και αποτελεί την αφετηρία μιας συνεργασίας χρόνων ανάμεσα στον σκηνοθέτη, τον καμεραμάν Robby Müller και τον Peter Przygodda που κάνει το μοντάζ.

 

Βραβείο Fipresci, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 1972

 

Στοιχεία ταινίας:

 

Σκηνοθεσία: Wim Wenders

Σενάριο:  Wim Wenders (βασιμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Peter Handke)

Παίζουν: Arthur Brauss , Kai Fischer, Erika Pluhar, Libgart Schwarz

Διάρκεια: 100 λεπτά

Χώρα: West Germany/Austria

Γλώσσα: Γερμανικά

AKA: Die Angst des Tormanns beim Elfmeter

Έτος: 1972

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
29.11.2016 12:29
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αναζητά τις κινηματογραφικές περιπλανήσεις του Βιμ Βέντερς στο νέο της αφιέρωμα με τίτλο «Wenders in Town», και προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά μέσα από 4 αριστουργηματικά φιλμ.
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς στο Cine Άστυ
26.08.2016 14:48
Το Cine Άστυ ανοίγει 1-7 Σεπτεμβρίου 2016 με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ.
Τα Φτερά του Έρωτα, του Βιμ Βέντερς σε αποκατεστημένη έκδοση
14.06.2016 15:06
Η StraDa Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 23 Ιουνίου 2016 την ταινία Τα Φτερά του Έρωτα (Wings of Desire) σε σκηνοθεσία του Wim Wenders, σε αποκατεστημένη έκδοση (Remastered).
Πριν Έρθεις Εσύ, με τους Εµίλια Κλαρκ και Σαµ Κλάφλιν
27.05.2016 15:45
Η Tanweer παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 4 Αυγούστου 2016 την ταινία Πριν Έρθεις Εσύ (ME BEFORE YOU) με την Εµίλια Κλαρκ και τον Σαµ Κλάφλιν.