Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Dance Days 6 φτάνει στο τέλος του με δύο σόλο έργα εσωτερικών τοπίων

Το Dance Days 6 φτάνει στο τέλος του με δύο σόλο έργα εσωτερικών τοπίων

Στις 28 Ιουλίου 2016, το Dance Days 6 φτάνει στο τέλος του με 2 σόλο έργα εσωτερικών τοπίων. Το Dance Days 6 ολοκληρώνεται πιο ώριμο και σας περιμένουμε στη βραδιά λήξης του.

 

Θα ακολουθήσει πάρτι στην αυλή του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.

 

21:30 Φώτης Νικολάου X-it dancetheater  (Κύπρος)

"A room to grow"

 

Ένα μοναχικό ταξίδι στην ενηλικίωση και την αθωότητα που χάνεται.

 

Ένα πρώτο ταξίδι, το μοναδικό πρώτο ταξίδι που δεν θα υπάρξει άλλο αφού εδώ όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά.

 

Το πρώτο σώμα , η πρώτη ανάσα, η πρώτη ερώτηση, ο πρώτος έρωτας, ο πρώτος θάνατος, η πρώτη αμφιβολία, η πρώτη ελπίδα, η πρώτη απόγνωση. Τίποτα, ποτέ ξανά δεν θα είναι έτσι, μόνο εκεί, στη πρώτη φορά.

 

Ένα μικρό, ποιητικό οδοιπορικό στο χαμένο παράδεισο της παιδικής ηλικίας. Τα ξυπνήματα της αρσενικής και θηλυκής μας σάρκας, η αναζήτηση της ταυτότητας, της πίστης και του έρωτα αλλά και η συνάντηση με την απώλεια, τη μοναξιά και το σκοτάδι.

 

Θα διηγηθώ την ιστορία μου σε χρόνο παρελθόντα, σαν να ήταν μύθος ή κάποιο παλιό παραμύθι, καθώς απόψε χρειάζομαι μια άλλη ηλικία, να γίνει άλλη εκείνη η ηλικία, εκείνη στην οποία έγινα ό,τι υπήρξα…

…Ορίστε η ζωή μου, γιατί όχι, είναι μία, αν σας αρέσει, αν σας πρέπει, δεν λέω όχι, σήμερα το βράδυ. Πρέπει να υπάρχει μία, φαίνεται, εφόσον υπάρχει ομιλία, τι χρειάζεται μια ιστορία, δεν είναι υποχρεωτική μια ιστορία, μόνο μια ζωή, αυτό ήταν το λάθος μου, ένα από τα λάθη, να έχω θελήσει μια ιστορία για τον εαυτό μου, λες και η ζωή από μόνη της δεν ήταν αρκετή.

Samuel Beckett

 

Χορογραφία/Ερμηνεία: Φώτης Νικολάου

Δραματουργία: Θανάσης Γεωργίου

Σχεδιασμός/Κατασκευή Mάσκας: Μάρθα Φωκά

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες: Γιάννης Τουρλίδης, Αντώνης Αντωνίου

Video: Παντελής Φρατζής

Παραγωγή: Χοροθεατρική Ομάδα X-it

PLAYGROUND for the arts

 

22:30 Πρόσχημα  (Ελλάδα)

"A Room (of her own) [πράξη 34]"

 

A room (of her own): Ένα έργο για την πολιτισμική μας μνήμη και το σώμα μας ως φορέα μηνυμάτων: Μία χορογραφική έρευνα για το γυναικείο σώμα και πως αυτό μπορεί να αποκαλύψει την μυθολογία που φέρει, το γεωγραφικό τοπίο που κατοικεί και την ιστορία που μεταφέρει.

 

A room (of her own): Μία μελέτη στην ψυχογεωγραφία και στο πως το γεωγραφικό περιβάλλον επιδρά στα συναισθήματα και την συμπεριφορά των ατόμων: μια σειρά ερωτημάτων για την πολιτισμική, ιστορική, γεωγραφική μας μνήμη θα αποτελέσει τον καμβά αυτής της χορογραφίας: Πως αυτοπροσδιοριζόμαστε? Από τον τόπο που γεννιόμαστε? Τον τόπο που ζούμε? Τις μνήμες και τις ιστορίες μας?

 

A room (of her own): Συνεχίζοντας την έρευνα για την σωματική μας μνήμη η χορογράφος επικεντρώνεται στο σώμα ως φορέα μυνημάτων και πως αυτό το βιωμένο σώμα διηγείται τις δικές του ιστορίες μέσα απο τις δράσεις και τις ποιότητές του.

 

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου 

Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Κουστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Διάρκεια: 45’

Photography: Aalek

Το έργο δημιουργήθηκε αρχικά με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

 

Το έργο A room (of her own) – [πράξη] 34 έχει παρουσιαστεί στο Théâtre National Algérien στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι (17.11.2015) και στην Βιέννη στο KosmosTheater (27.11.2015).

Σχετικές ειδήσεις
Dance Days 6: Βραδιά ντουέτων & παράλληλη δράση
26.07.2016 15:01
Στις 27 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί μια βραδιά ντουέτων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Dance Days 6: Χορευτικός αγώνας Judo & Παράλληλες δράσεις
25.07.2016 13:07
Στις 26 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί το "Hand to Hand" από την ισπανίδα χορογράφο Roser Lopez Espinosa, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Dance Days 6: Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για έκτη χρονιά στα Χανιά
13.07.2016 16:10
Σας προσκαλούμε να συν-δράσουμε, να δημιουργήσουμε και να χορέψουμε παρέα 20-28 Ιουλίου 2016 στο Dance Days 6, στα Χανιά!
Το Dance Days Chania 2016 σας προσκαλεί να
09.06.2016 14:15
To Dance Days Chania επιστρέφει 20 - 28 Ιουλίου με παραστάσεις με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σεμινάρια για κάθε ηλικία και ενδιαφερόμενο, προβολές ταινιών χορού, διαλέξεις- συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν την κίνηση και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πολιτισμού της πόλης των Χανίων.
The Dog Days Are Over, του Jan Martens στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 14:21
​Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον Jan Martens, ο οποίος θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 την παράσταση The Dog Days Are Over.