Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Δημοτικής Συλλογής Έργων Τέχνης Ελευσίνας – Μέρος Α΄

Έκθεση Δημοτικής Συλλογής Έργων Τέχνης Ελευσίνας – Μέρος Α΄

Μια ανάσα δροσιάς μέσα στο άνυδρο καλοκαίρι, η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, που μετά από δεκαετίες βγαίνει ξανά στο φως, αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της σε δύο μέρη. Η έκθεση του Α΄ μέρους, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», ξεδιπλώνει τη φωτεινή και γαλήνια θεματική του τοπίου. Με έμφαση στο τελάρο και τις πλαστικές αξίες της ζωγραφικής, παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελευσινίων καλλιτεχνών, όπως ο Χρήστος Λεβέντης (1929 -2014) και ο Σπύρος Λυμπέρης (1922 - 1992), χωρίς όμως να λείπουν και τα χαρακτικά «διαμαντάκια» κάποιων μεγάλων δασκάλων, όπως ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος (1883-1965) και ο Γιάννης Μόραλης (1916-2009).

 

Στην περιήγηση της έκθεσης, τα έργα λειτουργούν ως ανοικτά παράθυρα με θέα στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τότε και του τώρα, καθώς αυτά ξεδιπλώνονται ακολουθώντας τα βήματα που κάνουμε ως επισκέπτες ερχόμενοι στην πόλη. Από τα τοπία της υπαίθρου που συναντάμε στις παρυφές της, διασχίζουμε τις γειτονιές, κάνουμε στάση στον Αρχαιολογικό χώρο και περνώντας μέσα από τα καρνάγια καταλήγουμε στο λιμάνι, όπου αφήνουμε το βλέμμα μας να χαθεί στη θάλασσα, έως πέρα στον ορίζοντα...

 

Καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο Α΄ μέρος:

Α. Τάσσος / Σ. Αλεξόπουλος / Γιώργος Δρούτσας / Χαρά Ευθυμιοπούλου / Άγγελος Θεοδωρόπουλος / Λίζη Καλλιγά / Σπύρος Κουρσάρης / Αntov Kuzmichov / Χρήστος Λεβέντης / Απόστολος Λευκάδιος / Σπύρος Λυμπέρης / Μελέτης Λιάσκος / Γιάννης Μόραλης / Θεανώ Μιχαλόλια / Γιάννης Παλαμαρίδης / Γιώργος Σικελιώτης / Γιώργος Σκιάνης.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου, Παντελής Κωνσταντίνου

Σχετικές ειδήσεις
Εκφραστές του μοντέρνου: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Συλλογή Γ. Βογιατζόγλου
13.01.2017 17:25
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής, παρουσιάζουν την έκθεση «Εκφραστές του Μοντέρνου» με έργα από τη Συλλογή του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
Έκθεση της Ελένης Πανουκλιά στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
29.07.2016 14:52
Η site specific παρέμβαση Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας είναι το νέο έργο μεγάλης κλίμακας της Ελένης Πανουκλιά.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
9 Μεταβάσεις. Το Φανταστικό Μουσείο: Έκθεση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
25.05.2016 14:36
Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Φορέα "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη" πραγματοποιούν έκθεση με τίτλο "9 Μεταβάσεις: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ", που θα εγκαινιαστεί στις 3 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.
Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων: έκθεση της Μαίρης Σχοινά στο Λουτρό των Αέρηδων
21.03.2016 10:28
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (Athens Print Fest) με τη φιλοξενία της έκθεσης της Μαίρης Σχοινά που φέρει τον τίτλο «Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων», στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων, στην Πλάκα.