Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος σκότωσε τον Χάρι, του Alfred Hitchcock: Υπαίθρια Προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Ποιος σκότωσε τον Χάρι, του Alfred Hitchcock: Υπαίθρια Προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου,  το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους Αθηναίους cinephiles να απολαύσουν μία από τις σπάνιες κωμωδίες του Alfred Hitchcock υπό το φως του φεγγαριού.

 

Παρέα με τον John Forsythe και τη Shirley MacLaine, οι επισκέπτες θα εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Harry περιπλανώμενοι στα ειδυλλιακά τοπία της Αμερικανικής εξοχής.

 

Συγκεκριμένα, η προβολή της ταινίας “Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955)” θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών της σειράς Park your Cinema.

 

Park your Cinema: Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

 

Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

 

Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955)

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

 

Το πρόβλημα με τον Harry είναι πως δεν κείτεται στο δάσος λόγω ενός αναπαυτικού ύπνου αλλά επειδή είναι… νεκρός! Δολοφονημένος, για την ακρίβεια. Πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν στη γύρω περιοχή θα μπορούσαν να είναι ένοχοι γι’ αυτή την πράξη και όλοι τους έχουν από μια διαφορετική άποψη για το τι πρέπει να κάνουν με το πτώμα τού μακαρίτη. Από τις πιο αγαπημένες του δουλειές, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Hitchcock, και μια από τις σπάνιες κωμωδίες (κατάμαυρη, φυσικά!) της φιλμογραφίας του, μας πρωτοπαρουσίασε στη μεγάλη οθόνη τη νεαρή Shirley MacLaine, ενώ ο πρωταγωνιστής της, John Forsythe, έμελλε να γίνει ο μεγάλος και τρανός… Blake Carrington της τηλεοπτικής «Δυναστείας»!

 

Επιμέλεια προβολών - Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

Σχετικές ειδήσεις
Κινηματογραφικός Φεβρουάριος στο ΚΠΙΣΝ
02.02.2017 16:18
Τον Φεβρουάριο, η ενότητα κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί κάθε Κυριακή να ανακαλύψουμε αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες.
Park Your Cinema: Οι προβολές συνεχίζονται στο ΚΠΙΣΝ
16.09.2016 12:19
Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο την επιτυχημένη σειρά εβδομαδιαίων υπαίθριων προβολών κλασικών φιλμ.
«Back on Board: Greg Louganis»: Ειδική προβολή από το Κέντρο Ζωής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
13.09.2016 11:10
Το Κέντρο Ζωής διοργανώνει ειδική προβολή για την ταινία «Back on Board: Greg Louganis», την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30, στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Αδιακρισίες / Indiscreet: Υπαίθρια προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
01.08.2016 16:23
Η προβολή της ταινίας “Αδιακρισίες / Indiscreet (1958)” θα γίνει την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών της σειράς Park your Cinema.

Batman v Superman σε παγκόσμια πρώτη προβολή στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο
22.03.2016 17:06
Με την πολυαναμενόμενη σούπερ περιπέτεια “Batman v Superman – Η αυγή της δικαιοσύνης” και μάλιστα σε παγκόσμια πρώτη προβολή, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” στο Αίγιο, πάντα με τέλεια εικόνα και ψηφιακό ήχο.