Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» 2016: Κάλεσμα συμμετοχής

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» 2016: Κάλεσμα συμμετοχής

Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες», μέλος του δικτύου Cultural International Festivals, θα ανοίξει για 7η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του, στις 19 Οκτωβρίου 2016 δίνοντας μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό. Έχοντας την αφετηρία του το 2008, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων της νέας πόλης της Κορίνθου, το φεστιβάλ κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό και να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις στην Κόρινθο, στο Λουτράκι, στο Κιάτο, στο Ναύπλιο, στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

 

Στόχος του φεστιβάλ επίσης είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στη κατηγορία ταινιών “ΓΕΦΥΡΕΣ-Παγκόσμιος Κινηματογράφος”, ενώ στο τέλος θα απονεμηθούν τα βραβεία «Πήγασος» (σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, σκηνικών/ κοστουμιών, α' και β' ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.α.), αλλά και ένα ειδικό βραβείο CINE @ART σε ασπρόμαυρη / art ταινία, δίνοντας την ευκαιρία στο σκηνοθέτη του να συμμετέχει και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Τιμητική τους φέτος έχουν οι ταινίες με Κορίνθιους συντελεστές ή το Κορινθιακό τοπίο ανεξαρτήτου έτους παραγωγής. Μία από τις καινοτομίες του φετινού φεστιβάλ είναι η ζωντανή παρουσίαση από τους ίδιους τους συνθέτες της πρωτότυπης μουσικής που έχουν γράψει σε ταινίες μικρού ή/και μεγάλου μήκους. Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος ο φιλόξενος κι ατμοσφαιρικός πολιτιστικός χώρος στο Λουτράκι “Σταθμός στη Τέχνη”.

 

 Το Φεστιβάλ καλεί τους κινηματογραφιστές που θέλουν να συμμετέχουν να καταθέσουν καταρχήν την αίτησή τους διαδικτυακά μέχρι τις 16 Αυγούστου 2016 στην ιστοσελίδα  http://piff.cineartfestival.eu/gr/submission/

•             Ταινίες ανεξαρτήτου χρόνου παραγωγής και διάρκειας με συντελεστές από την Κορινθία ή που έχουν φόντο το Κορινθιακό τοπίο.

•             Συμμετοχή συνθετών με τη ζωντανή εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής για ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους. Πληροφορίες 6972080441.

•             Ταινίες παραγωγής των τελευταίων 36 μηνών  με τις παρακάτω προδιαγραφές:

α) μικρού μήκους (διάρκειας μέχρι 20 λεπτά)

β) μεγάλου μήκους (διάρκειας μέχρι 120 λεπτά)

•             Ασπρόμαυρες ταινίες ανεξαρτήτου διάρκειας και έτους παραγωγής

•             Τreatment μέχρι 2 σελίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά για σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους στο email: Cineartpress@gmail.com με την ένδειξη "Διαγωνισμός σεναρίου CINE@ART".

 

Όπως κάθε χρόνο η VIP κριτική επιτροπή για τον 'Χρυσό Πήγασο' σε ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος” αποτελείται από άτομα από το χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Φέτος την απαρτίζουν ο σκηνοθέτης και διευθυντής του “Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κορινθίων” κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, ο Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson, ο Χολυγουντιανός Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), Grease (1978 κ.ά.) και  ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών κινηματογραφικών λεσχών κ. Δημήτριος Καλαντίδης.

 

Θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση για σύσταση ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής από σινεφίλ . Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο email: Corinthfest@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
10.02.2017 13:54
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF διεξήχθη από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017. Φιλοξένησε πάνω από 150 ταινίες από 30 χώρες, ενώ 60 από αυτές έκαναν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του Νέου Σινεμά: Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.
13o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
04.01.2017 10:39
To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας- Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις μαζί μας προς το “μετα-μέλλον”.
1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά για Ταινίες Μικρού Μήκους: Κάλεσμα συμμετοχής
28.07.2016 14:30
Ο Δήμος Πειραιά ενισχύει τον Ελληνικό Κινηματογράφο με την διοργάνωση του 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά για Ταινίες Μικρού Μήκους.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.