Αποθέωση για τους «Επτά επί Θήβας»  στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ που δόθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Με παρατεταμένο χειροκρότημα και δακρυσμένα μάτια, όρθιοι πάνω από 8000 θεατές, δεν άφηναν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να φύγουν από τη σκηνή, επιβραβεύοντας με πολλά «μπράβο» τις ερμηνείες αλλά και την ποιητική σκηνοθετική προσέγγιση της επίκαιρης πολιτικής τραγωδίας του Αισχύλου.

Κορυφαία σκηνή η αναμέτρηση του Ετεοκλή με τον Πολυνείκη, μια μονομαχία που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση  προκαλώντας την έντονη συγκίνηση του κοινού. 


Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμήνευσε  –σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού– τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός νέων ηθοποιών.

Οι δύο παραστάσεις της Επιδαύρου ήταν αφιερωμένες  στη μνήμη του Δημήτρη Μαρωνίτη (του κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου, φιλολόγου, μεταφραστή και δοκιμιογράφου που διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ)  και του ηχολήπτη του ΚΘΒΕ Γιάννη Πειραλή, αγαπημένου συναδέλφου  που έφυγε πρόσφατα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Χορογραφία-Κίνηση: Έντι Λάμε

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ετεοκλής: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Πολυνείκης: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού,  Άγγελος: Γιώργος Καύκας, Κήρυκας: Αλέξανδρος Τσακίρης, Αντιγόνη: Νάντια Κοντογεώργη, Ισμήνη: Ιώβη Φραγκάτου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Διαβάστε επίσης: Χρίστος Στυλιανού: Ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη για τη σωστή και ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοδεία μπορείτε να δείτε εδώ.