Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο

Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο

Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

 

Η καλλιτέχνης αντλώντας το υλικό της από την ίδια τη φύση και τη θάλασσα, μας παρουσιάζει μερικά από τα έργα της, τα οποία έχει απαθανατίσει με την κάμερά της, σε κάθε της ταξίδι στη χώρα μας. Τα χρώματα της θάλασσας των Ελληνικών μας νησιών, οι διακυμάνσεις του υγρού στοιχείου -μέσα από γραμμές ευθείες και ακανόνιστες- αλλά και η ανθρώπινη παρουσία μέσα σε αυτό, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των έργων της, τα οποία «ταξιδεύουν» κάθε θεατή.

 

Στην έκθεση θα προβληθεί επίσης και η συλλογή της καλλιτέχνιδας «Marina Vernicos Collection», στην οποία υπογράφει  αδιάβροχες τσάντες παραλίας, tote bags, θήκες iPad και μεταξωτά, τετράγωνα μαντήλια. Σε κάθε της προϊόν  απεικονίζονται φωτογραφίες της, από όλο τον κόσμο, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους, διατίθενται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό CREAID, ο οποίος στηρίζει παιδιά που το έχουν ανάγκη, στην Ελλάδα.

 

Η γλύπτρια, Εύη Σαββαίδη, θα εκθέσει επίσης μερικά από τα έργα της στην ίδια έκθεση.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Η Μαρία Βερνίκου γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε Communications and Photography στο Emerson College της Βοστόνης και Business Administration στο Harvard Extension School. Από το 2001 έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Παρίσι, το Μονακό, το Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Κορέα, Ντόχα και τη Ρώμη. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία φωτογραφίας.

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Σπετσιωτών Έκθεσις 2016 στη γκαλερί Ακρόπρωρο
30.08.2016 14:57
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σπετσιωτών Έκθεσις" στην αίθουσα τέχνης Ακρόπρωρο, στο Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.