Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σύγχρονη εικονογράφηση παιδικού βιβλίου

Σύγχρονη εικονογράφηση παιδικού βιβλίου
Το Goethe-Institut σε συνεργασία με το Μουσείο Εικονογραφημένου Βιβλίου του Troisdorf παρουσιάζει μια έκθεση που δίνει με δεκατρείς αντιπροσωπευτικές απόψεις, μια εικόνα του έργου σημαντικών Γερμανών καλλιτεχνών εικονογράφων.

Παράλληλα σε διεθνώς καταξιωμένους κλασικούς του είδους παρουσιάζονται και καλλιτέχνες της νέας γενιάς, των οποίων το έργο αντικατοπτρίζει τις τελευταίες τάσεις στην τέχνη της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων στη Γερμανία.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter και Katja Wehner.

Τα εκθέματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της μοντέρνας τέχνης εικονογράφησης βιβλίου, το οποίο εκτείνεται από την ακουαρέλα και το κολάζ μέχρι και τις ψηφιακές πειραματικές δημιουργίες. Άλλοτε γεμάτο αφέλεια κι άλλοτε σκεπτικισμό, άλλοτε πάλι αυθάδικο ή και στοχαστικό το βλέμμα των καλλιτεχνών. Κάποιοι παίζουν με φανταστικούς κόσμους και ονειρικές εικόνες, άλλοι πάλι ανατρέπουν την πραγματικότητα με εύθυμη και κωμική διάθεση. Έντονα εκφραστικές με κραυγαλέα χρώματα εικονογραφήσεις εναλλάσσονται με άλλες πιο σιγαλές, πιο ντελικάτες.

Ο κατάλογος της έκθεσης με έγχρωμες απεικονίσεις όλων των εκθεμάτων καθώς και κείμενα των δημιουργών, αποτελεί δημιουργία του γραφιστικού ατελιέ του σχεδιαστή και εικονογράφου Frank Georgy.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας 1940-1989: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.12.2016 12:39
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας 1940-1989.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.