Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

DETACH – «The Dark Manifesto»: Ένα μανιφέστο για το σκοτεινό μέλλον που είναι ήδη εδώ

DETACH – «The Dark Manifesto»: Ένα μανιφέστο για το σκοτεινό μέλλον που είναι ήδη εδώ

Η ομάδα Detach παρουσιάζει στις 27 & 28 Ιουλίου 2016 το The Dark Manifesto, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.

 

Μια οπτικοακουστική lecture performace όπου μουσική , εικόνα και κείμενο συνθέτουν ένα μανιφέστο για την πραγματικότητα που βιώνουμε και για το σκοτεινό μέλλον που είναι ήδη εδώ. Το Σκοτεινό Μανιφέστο είναι το γεγονός το να βιώνει κανείς τον κόσμο με ένα περιορισμένο τρόπο. Σύντομα, ο πραγματικός τρόπος ζωής θα είναι να ζει κανείς μυστικά.

  

Μπροστά σε μια οθόνη και χρησιμοποιώντας ως όπλα τους laptop, μουσικά όργανα , κείμενα, παραμορφωτές ήχου, εικόνες και τη μουσική οι τέσσερις performer διαλύουν και συνθέτουν τις μνήμες και τις προσδοκίες, την μαγεία και τον φόβο της τεχνολογίας, το ψηφιακό και το πραγματικό. Το σκοτεινό μανιφέστο είναι το ποίημα ενός νέου κόσμου που στοιχειώνεται βασανιστικά από καθέτι παλιό.

 

Τα υλικά που συνθέτουν το σκοτεινό μανιφέστο είναι αεροφωτογραφίες από data center και αεροδρόμια, ένας κατάλογος με τα μανιφέστα του προηγούμενου αιώνα, νέες μορφές εργασίας, προσωπικές φωτογραφίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτήρηση, έρωτας, πτώση, σύγκρουση μέσα στην αχανή έρημο της πληροφορίας.

 

Σκηνοθετούν και παίζουν οι: Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης, Θάλεια Ιωαννίδου , Voltnoi Brege

 

Σύλληψη, κείμενο, σκηνοθεσία: DETACH

(Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης, Θάλεια Ιωαννίδου, Voltnoi Brege)

Δραματουργία: Detach Institute of Media Theft                     

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Στρούλια

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Θάλεια Ιωαννίδου, Μάκης Κεντεποζίδης

Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κωνσταντινίδης

Creative video direction: Voltnoi Brege          

Σχεδιασμός οπτικών μέσων: Παναγίωτης Τομαράς

Internet design: Αντώνης Καλαγάτσης

Σκηνογραφία: Χρύσα Βαλσαμάκη

Ενδυματολογκική επιμέλεια: Αντζυ Ραυτακοπούλου, Βασιλεία Ροζάνα

Φωτιστικός σχεδιασμός: Τάσος Παλαιορούτας

Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός: Μαρία Φραγκάκη

Graphic design: RevengePorn.xxx 

 

Διάρκεια: 1 ώρα 30’

 

www.darkmanifesto.com

www.facebook.com/darkmanifesto


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μπάμπα Γιαγκά, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17
07.02.2017 14:27
Το φεστιβάλ του Beton 7, Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, παρουσιάζει την παράσταση Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2017.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.