Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ολοκληρώνει τον  κύκλο των φετινών Λογοτεχνικών Πρωινών του, με το αφιέρωμα στον λογοτέχνη Βασίλη Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Ο Βασίλης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε ιατρική και πήρε την ειδικότητα του ακτινολόγου. Εργάσθηκε ως νοσοκομειακός γιατρός. Το 1991 παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στην ποίηση και στη ζωγραφική. Παράλληλα ασχολείται με το λογοτεχνικό και εικαστικό δοκίμιο έχοντας γράψει μελέτες, δοκίμια και κριτικές για λογοτέχνες και ζωγράφους, της Θεσσαλονίκης κυρίως.

Συνεργάζεται με τα περιοδικά Πανδώρα και Πάροδος. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί και στα περιοδικά Αντί, Ένεκεν, Νέα Εστί, Παρέμβαση, Πόρφυρας, στις τοπικές εφημερίδες, σε καταλόγους και λευκώματα ζωγραφικής.

Έχει στο ενεργητικό του έντεκα ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές. Το 2005 δημιούργησε τον μικρό εκθεσιακό χώρο Δίπολο όπου διοργανώνονται εκθέσεις βιβλίων και ζωγραφικής. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης καθώς και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά.