Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Sangre Flamenca, Το Αίµα του Φλαµένκο

Sangre Flamenca, Το Αίµα του Φλαµένκο
Το Θέατρο Badminton υποδέχεται για έξι παραστάσεις τον Μάιο τους Ángel Rojas και Carlos Rodríguez, με την ολοκαίνουρια παραγωγή τους Sangre Flamenca, το Αίµα του Φλαµένκο, διεκδικώντας µια θέση στον κόσµο του χορού, δίνοντας τον ορισμό του αντρικού ρόλου στο νέο φλαµένκο!

Ο Ángel Rojas και ο Carlos Rodríguez βρίσκονται σήµερα στην πρωτοπορία του σύγχρονου ισπανικού χορού. Έχοντας δάσκαλο τον χορογράφο José Granero, τελικά έκαναν ένα βήµα παραπέρα, υιοθετώντας τις πιο σκοτεινές, αυθόρµητες και «σκληρές» πλευρές του φλαµένκο, του χορού που πηγάζει από την τσιγγάνικη ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της Ανδαλουσίας και που έγινε αγαπητός και δηµοφιλής σε ολόκληρη την Ισπανία. 

Στο Sangre Flamenca, Το Αίµα του Φλαµένκο, του φηµισµένου Nuevo Ballet Español, οι χορογράφοι Ángel Rojas και Carlos Rodríguez παρουσιάζουν ένα παθιασµένο πανόραµα ρυθµών φλαµένκο, ενσωµατώνοντας σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία.

Η παράσταση περιλαµβάνει ντουέτα και σόλο , αποτελούµενα αµιγώς από γυναίκες ή άντρες, αλλά και όλη την οµάδα του Nuevo Ballet Español σε χορογραφίες διαφορετικών ρυθµών και στυλ, που όλες όµως βρίσκονται κάτω από την «οµπρέλα» του φλαµένκο: bulerías, tangos, zapateado, jaleos και martinets είναι µερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς χορούς του φλαµένκο που όταν εκτελούνται επί σκηνής φανερώνουν το πολύπλευρο ταλέντο και τη δεξιοτεχνία των χορευτών του συγκροτήµατος. Τα κοστούµια έχουν σχεδιαστεί ανάλογα µε το στυλ και το ύφος κάθε χορογραφίας, συµπληρώνοντας την εντυπωσιακή παρουσία των χορευτών.   

Η µουσική της παράστασης Sangre Flamenca έχει γραφτεί και εκτελείται ζωντανά από το γκρουπ Mahera, ένα µουσικό σχήµα που συνοδεύει έως σήµερα όλες τις παραγωγές του Nuevo Ballet Español. Το γκρουπ Mahera αποτελείται από δεξιοτέχνες µουσικούς στο βιολί , το τσέλο , το φλάουτο, δύο κιθάρες και κρουστά, ενώ στην παράσταση εµφανίζεται και ο special guest στα κρουστά Diego «El Negro» Álvarez. Επίσης, εκτός από τις δύο τραγουδίστριες του γκρουπ, θα έχουµε την ευκαιρία να ακούσουµε τη ξεχωριστή φωνή της τραγουδίστριας (cantaora) Μaría del Mar Fernández.

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Το «Γκιακ» επιστρέφει στη σκηνή του Skrow!
13.09.2016 17:24
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Skrow, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης παρουσίασης.
Το «Γκιακ» για πρώτη φορά στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη
21.04.2016 14:22
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών & συνεργατών.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Οι Πεταλούδες Είναι Ελεύθερες, του Leonard Gershe στο Θέατρο Αυλαία
23.02.2016 11:45
Η Άννα Παναγιωτοπούλου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Leonard Gershe, “Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε μουσική Διονύση Τσακνή, από τις 24 Φεβρουαρίου 2016, για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.