Η μοναδική Λυδία Κονιόρδου έρχεται να μας συγκλονίσει για ακόμα μια φορά με την ερμηνεία της, αυτό το καλοκαίρι, στην τραγωδία του Αισχύλου Χοηφόρες, που ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς θεωρήθηκε ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην Αρχαία Τραγωδία.

Μετά από 17 χρόνια, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο θα επαναλάβει το δεύτερο δράμα της τριλογίας του Αισχύλου Ορέστειας, που  φέτος θα παιχθεί σε  μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, με την Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς.

Ο Κώστας Τσιάνος, ο επί 15 χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής του και υπηρέτης του για 22 χρόνια επιστρέφει  στο Θεσσαλικό Θέατρο, μετά από 11 χρόνια. Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου, η οποία με τη συμμετοχή της σε παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας του Θεσσαλικού με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο, έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς του.

Τα εξαιρετικά  κοστούμια, που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου.