Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλου Χοηφόρες

Αισχύλου Χοηφόρες
Η μοναδική Λυδία Κονιόρδου έρχεται να μας συγκλονίσει για ακόμα μια φορά με την ερμηνεία της, αυτό το καλοκαίρι, στην τραγωδία του Αισχύλου Χοηφόρες, που ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς θεωρήθηκε ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην Αρχαία Τραγωδία .

Μετά από 17 χρόνια, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο θα επαναλάβει το δεύτερο δράμα της τριλογίας του Αισχύλου Ορέστειας, που  φέτος θα παιχθεί σε  μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, με την Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς.

Ο Κώστας Τσιάνος, ο επί 15 χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής του και υπηρέτης του για 22 χρόνια επιστρέφει  στο Θεσσαλικό Θέατρο, μετά από 11 χρόνια. Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου, η οποία με τη συμμετοχή της σε παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας του Θεσσαλικού με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο, έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς του.

Τα εξαιρετικά  κοστούμια, που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου.

Σχετικές ειδήσεις
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο Δίου
18.08.2016 10:52
Tην τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις 20 Αυγούστου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
09.08.2016 11:26
Tην τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις 31 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016
11.07.2016 12:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.