Σε ένα κατάμεστο – sold out – Ηρώδειο, τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, έγινε η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα παραπάνω από 35 χρόνια πορείας του Λάκη Παπαδόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή.

Χιλιάδες κόσμου επέλεξαν να πάνε για να ακούσουν όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια του Λάκη, τραγουδισμένα από τον ίδιο και από φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών, φίλων του που ήρθαν με μεγάλη χαρά και αγάπη να γιορτάσουν μαζί του!

Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε ένα διπλό cd από τη MINOS-EMI με τίτλο «Λάκης Παπαδόπουλος – LIVE – Ωδείο Ηρώδου Αττικού».

Αρλέτα, Vassilikos, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κατερίνα Μορένα, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Ευδοκία Ράπτη οι φίλοι του Λάκη, που συναντήθηκαν ξανά και τραγούδησαν μαζί του στην υπέροχη αυτή βραδιά, γεμάτη συγκίνηση, γέλιο, τρυφερότητα, χαμόγελα, θαυμασμό και πολλή αγάπη όπως όλοι τόνισαν.

Σερενάτα, Ήσυχα βράδια,  Για να σ’ εκδικηθώ, Της νύχτας τα ηχεία, Κουρσάρος, Εσύ εκεί, Το παλιό μου παλτό, Πάρε πασά μου, Και θα χαθώ, Γυριστρούλα, Τα μπλε παπούτσια, Σε ζητάω, Έγινα για σένα Τούρκος, Κάτι γλυκό, Μενεξεδιά, Δικαίωμα στο όνειρο, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Ανεμώνα του Σικάγου,  Έλα γοριλλάκι, Το βαλς της γειτονιάς είναι κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν σε αυτή τη μεγάλη συναυλία από όλους αυτούς τους σπουδαίους ερμηνευτές και που περιλαμβάνονται στο διπλό cd.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Αρμενόπουλος Κώστας: Κιθάρες, Ζαρέας Γιώργος: Τρομπόνι, Θεοδοσακης Μάνος: Τρομπέτα, Καλτουρουμιδης Παύλος: Πλήκτρα, Καραγιάννης Δημήτρης: Σαξόφωνα, Φλάουτο, Μαζαράκη Βασιλική: Βιολί, Μακρυπλίδης Στέλιος: Κιθάρες-Φωνητικά,  Μουτάφης Δημήτρης: Μπάσο, Πορφύρης Μιχάλης: Τσέλο, Συντρίδης Γρηγόρης: Τύμπανα, Σμιρνώφ Μίκαελ: Βιόλα, Τράπαλης Ανδρέας: βιολί.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ο οποίος έδωσε και τις γνωστές δικές του  χιουμοριστικές πινελιές στη βραδιά.

Τη διεύθυνση ορχήστρας και τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις είχε αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Τα εικαστικά της παράστασης και του εξωφύλλου του cd έκανε ο Άγγελος Παπαδόπουλος.

Η συναυλία ήταν μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Ακούστε τα τραγούδια του άλμπουμ στο YouTube και βρείτε τα σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες! https://LakisPapadopoulos.lnk.to/Live_OdeioIrodouAttikouPR