Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου: Έκθεση στην Γκαλερί Έρση

Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου: Έκθεση στην Γκαλερί Έρση

H Γκαλερί Έρση θα παρουσιάσει μια σειρά έργων του Σπύρου Βασιλείου, έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, με τίτλο «Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου».

 

"…Το κρυστάλλινο φως του καλοκαιριού κάποτε φώτισε τα θέματα του Σ. Βασιλείου με ένα καινούργιο φως. Το μάτι είδε ξαφνικά τα πλεούμενα, τα ξάρτια, τα κτίσματα, τους ανθρώπους να γράφονται σε ένα φως επάνω , που άλλαζε κάθε φορά χρώμα και τόνο και δεν είχε όρια συγκεκριμένα και χώρο αισθητό. Δεν είχε κανείς παρά να διαλέξει , τα όσα του ταιριάζανε και έπρεπαν – στη ζωγραφιά - και να τα γράψει απλά, και ας ειπωθεί η τολμηρή λέξης – αληθινά, πάνω στο δοσμένο χρωματικό κλίμα… Η ζωγραφική του Σ. Βασιλείου είναι ένα κάλεσμα γεμάτο υποσχέσεις, ένα κάλεσμα για μια φυγή: είναι η βαρκούλα που αρμενίζει με το κόκκινο πανί, ένα ακρογιάλι που το χρυσώνει το ηλιοβασίλεμα. Είναι ο ίσκιος , είναι το φως, η μοναξιά μέσα στη νύχτα, είναι  τα πολύχρωμα λουλούδια του αγρού, τα κάτασπρα θαλασσοπούλια, τα ξάρτια των καραβιών να λικνίζονται στον απάνεμο γιαλό, η ερημιά  μες τη βροχή, στη παραλία… Είναι ακόμα η χαμένες αναμνήσεις μας, το παλιό μας σπίτι, που δεν υπάρχει πια, ολάκερη η ζωή μας. Είναι η ζωή του Σπύρου"

(Απόσπασμα από το βιβλίο ΄΄Φώτα και Σκιές του Μαρίνου Καλλιγά’’)

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
Τα τάματα του Σπύρου Βασιλείου και η γενιά του '30: έκθεση αφιέρωμα στο Zonars
09.11.2016 14:20
Το Zonars μας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης αφιέρωμα στη Γενιά του ‘30 και στη πρώτη παρουσίαση σκηνικών του Σπύρου Βασιλείου απο την παράσταση «Λειτουργία κάτω απο την Ακρόπολη».
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Το Ελληνικό Σύννεφο: Έκθεση του Πάρι Πετρίδη στην γκαλερί ΑΔ
05.09.2016 13:20
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Πάρι Πετρίδη με τίτλο «Το Ελληνικό Σύννεφο» στην γκαλερί ΑΔ.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.