Το Athens Video Dance Project φιλοξενείται για πρώτη φορά από τον πολιτιστικό οργανισμό “Γ. Αγγελίνης-Π. Χατζηνίκου” στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου και πραγματοποιεί ένα εργαστήριο κινητικού αυτοσχεδιασμού, σύνθεσης και δημιουργίας site specific performance. Το Athens Video Dance Project ξεκίνησε το 2010 στην Αθήνα με σκοπό να προωθήσει την τέχνη του χορού και του Videodance στην Ελλάδα μέσα από εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα και παραγωγές διαδραστικών παραστάσεων και videodance έργων. Το Κοινωφελές Ίδρυμα “Γ. Αγγελίνης-Π. Χατζηνίκου” δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στο Χόρτο με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, διοργανώνοντας υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στο υπαίθριο θέατρο του Ιδρύματος.

Για 4 μέρες, από Σάββατο 23 Ιουλίου έως και Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, το παραθαλάσσιο μαγευτικό Χόρτο Νοτίου Πηλίου θα αποτελέσει μια πλατφόρμα έρευνας και δημιουργίας με βασικά εργαλεία την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση και προσκαλεί επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές σχολών χορού, ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση, performers, εκπαιδευτές παραστατικών τεχνών, καλλιτέχνες και άτομα κάθε ειδικότητας να συμμετάσχουν σε μια βιωματική εμπειρία. 

Το εργαστήριο έχει στόχο:

– να εξερευνήσει τις δυνατότητες του σώματος ανεξαρτήτου εμπειρίας και ηλικίας 

– να ανακαλύψει τη δυναμική που αναπτύσσεται όταν το σώμα και το φυσικό ή/και αστικό τοπίο συνομιλούν

– να πειραματιστεί με εργαλεία αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης 

– να δημιουργήσει μια site specific performance με άξονα τη σωματικότητα η οποία θα παρουσιαστεί δωρεάν την τελευταία μέρα του εργαστηρίου στην τοπική κοινότητα

Ποιες είναι οι οργανικές δυνατότητες και η σκελετική και μυική δομή του σώματος;

Ποιες είναι οι πιθανές ποιότητες και μηχανισμοί της κίνησης;

Πως αλληλεπιδρά το σώμα του καθενός με άλλα σώματα;

Πως διαμορφώνεται η κίνηση μέσα σε ένα φυσικό ή/και αστικό τοπίο;

Πως αλλάζει ο ρυθμός και η οπτική ενός χώρου από την σωματική παρέμβαση;

Ποιες ιδέες κινητοποιούν την διαδικασία σύνθεσης και από ποιους παράγοντες εξαρτάται; Πως δημιουργείται μία κατάσταση-παράσταση για εξωτερικό χώρο και πως επικοινωνεί με το κοινό; 

Πληροφορίες:

Ημέρα άφιξης: Παρασκευή 22 Ιουλίου. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας συμμετοχόντων και συντονίστριας 

Ημέρα αναχώρησης: Τετάρτη 27 Ιουλίου

Εργαστήριο: Σάββατο 23 έως και Τρίτη 26 Ιουλίου

Χώρος εργαστηρίου: Μουσείο – Χώρος Σεμιναρίων και υπαίθριοι χώροι του Χόρτου 

Ώρες εργαστηρίου: 9:30 – 13:30 και 18:30 – 20:30 (δημιουργικές συναντήσεις και πρόβες)

Παρουσίαση: Τρίτη 26 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής: 60€

Έκπτωση 20% με την κάρτα Dancetheater Plus

Μετακίνηση / Διαμονή / Διατροφή:

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τα προσωπικά τους έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διατροφής. Για τη μεταφορά σας στο Χόρτο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μεταβείτε πρώτα στον Βόλο με ΚΤΕΛ ή ΟΣΕ. Στη συνέχεια υπάρχουν δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Μηλίνα ή Τρίκερι που κάνουν στάση στο Χόρτο. (http://ktelvolou.gr/el/home/)

Η διαμονή σας είναι σε δίκλινα, τρίκλινα, ή τετράκλινα και θα είναι μαζί με άλλους συμμετέχοντες του εργαστηρίου ώστε να μοιράζεστε το κόστος. Υπάρχει δυνατότητα και για μονόκλινο. Για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου υπάρχει ειδική τιμή: 50€ για τετράκλινο, 40€ για τρίκλινο και 25€ ή 30€ για δίκλινο.

Στο Χόρτο υπάρχουν 2 mini-markets απ’ όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τα καθημερινά αγαθά. Αρκετά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν και χώρο κουζίνας. Επίσης, υπάρχουν εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας.

Αίτηση συμμετοχής:

Πληροφορίες: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, elipliako@gmail.com, 6973401418 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η αποστολή σύντομου βιογραφικού στο elipliako@gmail.com

Πλιακοστάθη Ελισάβετ 

Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.

Κατάγεται από το Χόρτο το οποίο επισκέπτεται πολύ συχνά.  Εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University στο μεταπτυχιακό τμήμα Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).

Από το 2001 συμμετέχει ως χορεύτρια σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου και σε δραστηριότητες ποικίλων μέσων τέχνης.

Από το 2003 διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση χορογραφίας σε παιδιά και ενήλικες και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Το 2005 στρέφει το ενδιαφέρον της στη χορογραφία και ιδρύει την Ομάδα χορού 58+3. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία. Το 2008 η ομάδα συμμετείχε στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. 

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).