Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο

Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.

 

Οι τρεις χορωδίες συνδυάζουν τις διακοπές τους στο νησί της Σύρου, δείχνοντάς μας ένα κομμάτι από τη δουλειά τους με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, ενώ έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας με το νησί μας κι αυτό διαφαίνεται από τη συνεργασία με ντόπιους μουσικούς.

 

Έτσι, εκτός από τους δασκάλους των χορωδιών Γιάννη Κατσούλη(Ούτι), Χρήστο Μπαρτζόπουλο (κανονάκι) και Ιωάννη Χαβιαρλή στη διεύθυνση της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, θα συμμετάσχουν και οι Αποστόλης Μάρης(λαγούτο, βιολί) και Ελένη Μπαΐλη(κρουστά, νέυ).

 

Οι χορωδίες του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης  και του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους σε συνδυασμό με πολυμελή ορχήστρα (ούτι, κανονάκι, κλαρίνο, βιολί , λαούτο & κρουστά), ξεκινώντας από την γη του Ορφέα, περιδιαβαίνοντας τη Μακεδονία και την Στερεά, φτάνοντας στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταλήγουν στην φωτοδότρα Μικρά Ασία.

 

Με αυτό το μουσικό σεργιάνι παρουσιάζονται οι κατά τόπους μουσικές παραδόσεις μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους τους.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για μία βραδιά στη Σύρο
29.07.2016 12:36
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με πέντε εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς έρχεται για μία βραδιά στη Σύρο την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 στον Χώρο Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου» για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Τα χρώματα της Ελλάδας».
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Τάνγκο για τρεις στη Galerie Δημιουργών
28.01.2016 13:30
Στη νέα μουσική παράσταση «Τάνγκο για τρεις» που θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου 2016 στη Galerie Δημιουργών, η συνθέτρια Τατιάνα Μανωλίδου (φωνή-πιάνο) και ο συνθέτης Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα-φωνή), συνδυάζουν τις διαφορετικές μουσικές τους διαδρομές και παρουσιάζουν νέα τραγούδια τους, σε στίχους Θανάση Σάλτα και Μιχάλη Μπρούζου.