Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρική σεζόν 2016-2017: To Altera Pars συνεχίζει να στηρίζει το νεοελληνικό έργο

Θεατρική σεζόν 2016-2017: To Altera Pars συνεχίζει να στηρίζει το νεοελληνικό έργο

Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί δύο εμβληματικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας την ερχόμενη θεατρική σεζόν (2016-2017) στο Altera Pars:

* την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου

και

* τον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη

 

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Νάκος και η ηθοποιός Μίνα Χειμώνα, που θα πρωταγωνιστήσει στον «Ήχο του όπλου», πιστοί στο όραμά τους, επιμένουν ελληνικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, θεωρώντας πως τα συγκλονιστικά γεγονότα που βιώνει η πατρίδα μας (κρίση, προσφυγικό), αφορούν όλον τον κόσμο και θα μπορούσαν να αποτελέσουν δημιουργική μαγιά για τους Έλληνες συγγραφείς.

 

Μετά την φετινή επιτυχία της «Αυλής των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, οι δύο ιδρυτές του «Altera Pars» αποφάσισαν να συνεχίσουν την μελέτη του νεοελληνικού DNA μέσα από δύο ακόμα έργα-σταθμούς του ελληνικού θεάτρου: έργα πολιτικά, με μια διαχρονική έννοια, αλλά και με ευδιάκριτες αναφορές στο σήμερα.

 

*Έργο καθαρά πολιτικό, που μιλά για την πάλη των τάξεων, η «Αγγέλα» παρακολουθεί τον μικρόκοσμο των υπηρετριών του ’50 στην μετεμφυλιακή Ελλάδα και την σχέση τους με τις κυρίες τους, σε μια εποχή που ξεκινά, με ραγδαίους ρυθμούς, η ανοικοδόμηση της χώρας.

 

*Σε άλλο, εξίσου οικείο, κλίμα μας μεταφέρει ο «Ήχος του όπλου» (το έργο σηματοδότησε την τελευταία σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με την Ρένη Πιττακή): διαδραματίζεται το ’85 με φόντο το προεκλογικό κλίμα και την συνθηματολογία της εποχής. Με τους ήρωες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…

 

Και τα δύο αυτά κείμενα, παρουσιάζουν μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες και του σήμερα, καταγράφοντας μοναδικά τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά και τις πτυχές του χαρακτήρα του Έλληνα.

 

Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Altera Pars!

Σχετικές ειδήσεις
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Ο ήχος του όπλου, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Altera Pars
29.09.2016 14:38
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, «Ο ήχος του όπλου», της Λούλας Αναγνωστάκη, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, ξαναζωντανεύει από τις 14 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο ALTERA PARS, με την σκηνοθετική ματιά του Πέτρου Νάκου και τη Μίνα Χειμώνα στο ρόλο της Κάτιας.
Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 14:17
Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.
Αντιγόνη του Μπρεχτ από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 10:13
Η Θεατρική Ομάδα του Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από την ομάδα ΟΠΑ στο Θέατρο Altera Pars
23.05.2016 13:52
Η Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Θέατρο Altera Pars από 23 έως 26 Μαΐου 2016.