Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Λόγω... Φάτσας!

Λόγω... Φάτσας!
Η παράσταση από το ΔΗ.Π.Ε.ΘΕ. Λάρισας, Λόγω Φάτσας, ένα έργο του Γιώργου Διαλεγμένου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, κατεβαίνει στη Αθήνα και στο Θέατρο Βικτώρια για είκοσι μόνο παραστάσεις!

Ο Γιώργος Διαλεγμένος με άφθονο χιούμορ παρουσιάζει στο θεατή στυγνά αλλά και τρυφερά ένα καθημερινό κομμάτι ζωής . Δυο ηλικιωμένες γυναίκες, η μία πρώην ηθοποιός  (Ελεάνα Απέργη) και η αδερφή της (Αννα Πολυτίμου), έχουν περάσει την περισσότερη ζωή τους περιοδεύοντας με τα θεατρικά μπουλούκια στα κατσάβραχα της μεταπολεμικής ελληνικής επαρχίας και σήμερα ζουν κάπου στην Αθήνα μαζί με τον μισότρελο αδερφό τους (Γιάννης Καλαντζόπουλος).

Το οικογενειακό πάνελ συμπληρώνει ο άτακτος σκασιάρχης γάτος τους, ο Βαρόνος. Η μίζερη καθημερινότητά τους, που συντηρείται με την ανακύκλωση εικόνων και βιωμάτων του ένδοξου παρελθόντος στα αυτοσχέδια θρυλικά παλκοσένικα, ανατρέπεται όταν η ηθοποιός δέχεται μια απροσδόκητη πρόταση να πρωταγωνιστήσει, λόγω φάτσας, σε ένα ευτελές διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για μια Αυστριακή φίρμα που πουλάει γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα! Το σενάριο προβλέπει ως συμπρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο πρώην δολοφόνο – κατάδικο (Μανώλης Δεστούνης) που μόλις έχει αποφυλακιστεί και ο οποίος θα υποδυθεί, επίσης λόγω φάτσας, τον Άγιο Βασίλη που σφάζει on camera μια γαλοπούλα.

Η εισβολή του φαντασμένου νεαρού σκηνοθέτη (Λεωνίδας Γιαννακόπουλος) και της βοηθού του (Χαρά Τσιώλη) με το τηλεοπτικό συνεργείο τους, στο σπίτι της ιδιόμορφης οικογένειας αναστατώνει τις ζωές των δύο γυναικών. Μέσα από σπαρταριστά κωμικές καταστάσεις και διαλόγους, οι ετερόκλητοι ήρωες του έργου που είναι ταυτόχρονα άνθρωποι καθημερινοί, οικείοι, αλλά από διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς ο καθένας, συναντιούνται με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες...

 

Σχετικές ειδήσεις
Δύο έκτακτες παραστάσεις για την Ασκητική στη Μονή Λαζαριστών
02.02.2017 15:19
Λόγω μεγάλης ζήτησης για την παράσταση του ΚΘΒΕ «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Κουτσουρέλη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, θα δοθούν δύο έκτακτες παραστάσεις προς εξυπηρέτηση του κοινού.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους, της Μαριλένας Παπαϊωάννου στο θέατρο Άβατον
14.10.2016 17:11
Το έργο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους» της Μαριλένας Παπαϊωάννου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίασή του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, ανεβαίνει στο θέατρο Άβατον από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.
Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Aλκμήνη
29.09.2016 11:43
Η παράσταση Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, του Δημήτρη Δημητριάδη, που ξεκίνησε στο περυσινό Off Off Athens Theatre Festival παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Ζωρζίνας Τζουμάκα, από την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις.
Ας ερχόσουν για λίγο, του Δημήτρη Μαλισσόβα: Νέες παραστάσεις στον Ελληνικό Κόσμο
19.04.2016 12:45
Με νέες ημέρες παραστάσεων, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που ήδη γνωρίζει, θα συνεχίσει μετά το Πάσχα η παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δημήτρη Μαλισσόβα, στο «Θέατρον», του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.