Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival

Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση παρουσιάζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το κλασσικό έργο του William Shakespeare: Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας μεταφράζεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται με πέντε ηθοποιούς επί σκηνής, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική , στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς, υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων.

 

Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια, κατάλληλη για θεατές 12 ετών και άνω!

 

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και τα Θέατρο Αυλαία , ταξίδεψε σε θέατρα, σχολεία και  πολιτιστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας και τώρα δίνει το δικό της, ιδιαίτερο στίγμα στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.

 

"Μαστόρια, το μόνο που έχω να σας πω,

είναι ότι ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του.

Ντυθείτε, στολιστείτε

και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε!

Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε”

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

To Όνειρο Καλοκαιρινής  Νύχτας  είναι µια ροµαντική κωµωδία του William Shakespeare. Περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και µιας οµάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους µε το βασιλικό ζεύγος Θησέα και Ιππολύτη, και µε τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγµένα έργα του Shakespeare  σε όλο τον κόσµο. Συνδετικός κρίκος στις τρεις ιστορίες που παρουσιάζονται είναι οι γάµοι του βασιλιά της Αθήνας Θησέα και της βασίλισσας των Αµαζόνων, Ιππολύτης.

 

ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

 

Στην παράσταση επικρατεί το παιχνίδι των ρόλων και η οµαδική εργασία.Δεν αποτελεί ένα  κινηµατογραφικό ανέβασµα του έργου, αλλά στοχεύει στην ψευδαίσθηση του θεάτρου και την ενεργοποίηση της φαντασίας. Οι ηθοποιοί µοιράζονται όλους τους ρόλους, χρησιµοποιούνται µάσκες και έντονα στοιχεία µιµικής, αξιοποιώντας τα εργαλεία του θεάτρου.  Η παράσταση µε πολύ χιούµορ και ευαισθησία, επιδιώκει να µιλήσει – και µε τη βοήθεια του ποιητικού σαιξπηρικού λόγου -  στα παιδιά για τις ιδέες του έργου.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Κοστούμια - Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος

Ερμηνεύουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

 

Διάρκεια: 80 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
Εικόνα στο 1ο Reborn in Athens Festival
08.07.2016 14:07
Η Performance «ΕΙΚΟΝΑ» έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στο 1ο Reborn in Athens το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 22.00 στο Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες.
Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας στο 1ο Reborn in Athens Festival
06.07.2016 13:03
Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια».
1ο Φεστιβάλ Reborn in Athens στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
27.06.2016 11:27
Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά, Πάτρα, Άρτα δίνουν το θεατρικό τους στίγμα στην Αθήνα και παρουσιάζουν παραστάσεις που ξεχώρισαν τη σαιζόν που πέρασε στο 1ο Festival Reborn in Athens: το φεστιβάλ που διοργανώνει η εταιρεία PRO 4, με στόχο την παρουσίαση δυνατών παραστάσεων σε μία γιορτή θεάτρου αποκλειστικά αφιερωμένη στη δημιουργία εκτός Αθηνών.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!