Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

               

Ένα διαχρονικό σχόλιο πάνω στην αλαζονεία της εξουσίας, ένα παγκόσμιο μήνυμα αντίστασης: Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους οι οποίοι προστατεύουν τους νεκρούς και, αψηφώντας τον κίνδυνο, επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της.

Ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις – δίκαιου και νόμιμου, αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου. 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Σκηνικό – κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης