Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον βυθό των Κυθήρων: Εκδήλωση στον Αβλέμονα Κυθήρων

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον βυθό των Κυθήρων: Εκδήλωση στον Αβλέμονα Κυθήρων

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. και της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. διατηρώντας  το  έντονο αίσθημα ευθύνης σε ότι αφορά τους σκοπούς λειτουργίας της,  ανοίγει τις πόρτες της στο νησί της Αφροδίτης τα μαγευτικά Κύθηρα, για να μας μεταφέρει νοερά μέσα από μια εκδήλωση μνήμης αναφορικά με την ιστορική στιγμή  της  κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από τη χώρα μας.

 

Στον Αβλέμονα Κυθήρων, το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που «πάτησαν»  τα μάρμαρα του Παρθενώνα  πριν μας αποχαιρετήσουν και φυγαδευτούν για το μακρινό τους ταξίδι από το βυθό των Κυθήρων, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο καφέ «Αραχτοπωλείο»  του Στ. Κυριακάκη, στο κάτω λιμανάκι του Αβλέμονα με θέα τις βάρκες και τη θάλασσα των Κυθήρων  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στον βυθό των Κυθήρων σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ.

 

Για την εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής ΕΚΠΑ κος Γιώργος Λεοντσίνης σχετικά με το ναυάγιο του «Μέντορος» στις ακτές των Κυθήρων και την επιχείρηση διάσωσης, ανέλκυσης και αποστολής στο Λονδίνο των γλυπτών του Παρθενώνα.  Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου των ΕΚΔΟΣΕΩΝ  ΠΑΤΑΚΗ  «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή  ενώ αποσπάσματα του βιβλίου, θα διαβάσουν παιδιά – μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων με τις  δασκάλες τους  Κατερίνα Χάρου – Λεοντσίνη και  Μαρία Κωστοπούλου συνοδευμένα  με επτανησιακές καντάδες από την παιδική χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Χώρας – Καρβουνάδων υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Ειρήνης Περγαμιάν.

Σχετικές ειδήσεις
Εορταστικό πρόγραμμα στο Μουσείο Ακρόπολης
02.12.2016 13:55
Το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις.
28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης με νέο οικογενειακό σακίδιο
24.10.2016 13:56
Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα».
Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
22.09.2016 15:16
Οι Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός διοργανώνουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη και μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο, με την υποστήριξη του Ωδείου Αθηνών.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων άνοιξε ξανά τις πόρτες του
10.05.2016 11:17
Μετά από εννέα χρόνια που παρέμενε κλειστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, πλήρως ανακαινισμένο και φιλοξενώντας την εξαίρετη έκθεση του, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Σάββατο 7 Μαΐου.
Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων: Επαναλειτουργεί μετά από 9 χρόνια
22.04.2016 11:21
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 12 το μεσημέρι, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.