Η θεατρική ομάδα Ρόδα παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης άγιος, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, στις 18 και 19 Ιουλίου 2016, στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο.

Μέσα από τη διαχρονική παράσταση Αλκιβιάδης άγιος και την πρωτοποριακή της οπτική, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ μπαίνει στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα και παρουσιάζει τις προοπτικές της, συνδέοντάς την με την Πλατωνική Φιλοσοφία και την αλήθεια για τον επεκτατισμό της Αθηναϊκής δημοκρατίας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Η παρεξηγημένη προσωπικότητα του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της εποχής της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. που, έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στο πραγματικό ζωντάνεμα του Ελληνικού πνεύματος σε μια εποχή βαθιάς χρεοκοπίας ιδεών; Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφική σκέψη επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας με σκοπό τη δημιουργία της παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, μελετά και αναδεικνύει τα φιλοσοφικά, πολιτικά και ιστορικά ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης κρίσης θεσμών και αξιών.

Η παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» είναι ένα μεγαλειώδες υπερθέαμα με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, υψηλής αισθητικής φωτισμό και ζωντανή μουσική από μία εξαιρετική ορχήστρα, που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση, δημιουργώντας μία μοναδική ηχητική ατμόσφαιρα.

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρία Περετζή
ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Τσιουμπλεκτσής
ΜΟΥΣΙΚΗ: Τάκης Πατερέλης / Πία Πιερράκου / Γιώργος Ντούνης / Σταύρος Κάππας / Άγγελος Γιαννάτος / Μαρία Περετζή
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / Βίκη Τσέλιου / Πόπη Αστέρη / Γιώτα Πιτσιρή / Εύα Αυλίδου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαρία Περετζή
ΗΧΗΤΙΚΑ: Δημήτρης Γασπαράτος /Ηλίας Πιλάτος / Άγγελος Γιαννάτος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαρίζα Πελεκάνου / Φώτης Τραγανουδάκης / Ορφέας Περετζής
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Μαρία Περετζή / Δημήτρης Νέλλας / Φώτης Τραγανουδάκης
ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Περετζής

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ: Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος
Σωκράτης: Σταύρος Κάππας
Άνυτος: Σταμάτης Λόγος
Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου
Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου
Νικίας: Δημήτρης Νέλλας
Ιεροφάντης: Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Σύντροφοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης / Αλέξανδρος Τζέκας / Αλέξανδρος Μπάτσης
Φίλοι Άνυτου: Δημήτρης Νέλλας / Γιάννης Αγγέλης / Χάρης Καρίνος / Δημήτρης Μπόζες
Χορός γυναικών: Πία Πιερράκου / Βίκη Τσέλιου / Εύα Αυλίδου / Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή / Μαρία Τσούγκα / Αθηνά Παπαφώτη / Λένα Κοντοπίδου / Γεωργία Καρούτσου / Χρυσούλα Μπέτσα / Πάτυ Παπαγεωργίου / Τζέλα Αναγνωστοπούλου / Άννα Κυπραίου / Μαρίζα Πελεκάνου / Ίρις Μπαγλανέα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Πόπη Αστέρη / Γιώργος Κάζος / Μαρία Συμεωνίδου