Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Gala Concerts 2009

Gala Concerts 2009
Τα Παιδικά Χωριά SOS παρουσίασαν το πρόγραμμα των Gala Concerts 2009 με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης Μαέστρο Βαλέρι Πολιάνσκυ, που θα διευθύνει έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Αράπη και Ρώσων συνθετών με την σύμπραξη του μεγάλου Ρώσου βιολοντσελίστα Ντένις Σαποβαλόφ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς και να συμβάλλουν στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος μέσα από τα Gala Concerts 2009, που τελούν υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και την συνεργασία των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.
Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας θα παρουσιάσει έργα των N. Rimsky-Korsakov, M. Glinka, P.I. Tchaikovsky, Μ. Θεοδωράκη και Δ. Αράπη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Μόσχα. 

Ο Μαέστρος Β. Πολιάνσκυ μίλησε για την συγκίνηση του που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να ερμηνεύσει, όπως είπε, ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με τα έργα του Μ. Θεοδωράκη, «Αντάτζιο» και τη «Ραψωδία για τσέλο και ορχήστρα », που θα ερμηνεύσει ο μεγάλος τσελίστας Ν. Σαποβαλόφ, το «Ρωσικό Πάσχα» του Ν. Ρίμσκυ-Κορσακόφ και την Συμφωνία Νο 4, του Δ. Αράπη, που είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και εμπνευσμένη από τον ψυχισμό και τα συναισθήματα του Μίκη Θεοδωράκη, που σαν παιδί διαμόρφωνε την σκέψη, τα ιδανικά και τα όνειρα για τη μετέπειτα ζωή του. 

 
Σχετικές ειδήσεις
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Συναυλία για τα θυρανοίξια της Μητρόπολης Αθηνών με τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών
28.06.2016 14:36
Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Μητρόπολης Αθηνών ανοίγει ξανά τις πύλες του και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει μία μεγάλη συναυλία στο προαύλιο.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!
25.02.2016 10:28
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.