Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Gala Concerts 2009

Gala Concerts 2009
Τα Παιδικά Χωριά SOS παρουσίασαν το πρόγραμμα των Gala Concerts 2009 με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης Μαέστρο Βαλέρι Πολιάνσκυ, που θα διευθύνει έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Αράπη και Ρώσων συνθετών με την σύμπραξη του μεγάλου Ρώσου βιολοντσελίστα Ντένις Σαποβαλόφ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς και να συμβάλλουν στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος μέσα από τα Gala Concerts 2009, που τελούν υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και την συνεργασία των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.
Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας θα παρουσιάσει έργα των N. Rimsky-Korsakov, M. Glinka, P.I. Tchaikovsky, Μ. Θεοδωράκη και Δ. Αράπη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Μόσχα. 

Ο Μαέστρος Β. Πολιάνσκυ μίλησε για την συγκίνηση του που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να ερμηνεύσει, όπως είπε, ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με τα έργα του Μ. Θεοδωράκη, «Αντάτζιο» και τη «Ραψωδία για τσέλο και ορχήστρα », που θα ερμηνεύσει ο μεγάλος τσελίστας Ν. Σαποβαλόφ, το «Ρωσικό Πάσχα» του Ν. Ρίμσκυ-Κορσακόφ και την Συμφωνία Νο 4, του Δ. Αράπη, που είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και εμπνευσμένη από τον ψυχισμό και τα συναισθήματα του Μίκη Θεοδωράκη, που σαν παιδί διαμόρφωνε την σκέψη, τα ιδανικά και τα όνειρα για τη μετέπειτα ζωή του. 

 
Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!
25.02.2016 10:28
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.