Ένα μαγευτικό νησί, οκτώ εξαίρετοι καλλιτέχνες και έξι συνεχείς χρονιές που το φεστιβάλ JAZZ in PAROS δίνει το καλλιτεχνικό του στίγμα στη διεθνή Jazz σκηνή.

To 6o Φεστιβάλ JAZZ in PAROS ετοιμάζεται να γιορτάσει με μια μοναδική μαραθώνια μουσική εκδήλωση την “Jazz in Action” το Σάββατο 23 Ιουλίου στην περιοχή Μοναστήρι της Πάρου.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 18:00 στον πανέμορφο χώρο του restaurant-bar του Πάρκου με ένα πάρτυ στους ρυθμούς της Βραζιλιάνικη Τζαζ με την DJ Kafka και σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Στις 21:00 ακολουθεί η “Jazz in Action” συναυλία στο αμφιθέατρο  Αρχίλοχος του Πάρκου  όπου θα παρουσιαστούν τρία σχήματα.

Η Βραζιλιάνικη μουσική παράδοση συναντά την Ελληνική Jazz.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης προσκαλεί τους εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς Σπύρο Μάνεση, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και τον εκπληκτικό Βραζιλιάνο τσελίστα και ενορχηστρωτή Jaques Morelenbaum, για μια μοναδική μουσική συνεύρεση στο Jazz in Action. Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις του Πέτρου Κλαμπάνη από το πρόσφατο album του Minor Dispute, παιγμένες με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, καθώς και μουσική των υπόλοιπων μελών του σχήματος. Η Βραζιλιάνικη μουσική παράδοση θα συναντήσει την σύγχρονη ελληνική Jazz δημιουργία, μέσα από την οπτική των τριών αυτών κορυφαίων μουσικών.

Ο Jaques Morelenbaum είναι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της βραζιλιάνικης μουσικής και από τους λίγους βραζιλιάνους που συνεργάζονται ακόμα και σήμερα με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς Jazz σκηνής. Από την μόνιμη συμμετοχή του στο σχήμα του Antonio Carlos Jobim την δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα όπου παίζει με τον κορυφαίο Ιταλό τρομπετίστα Paolo Fresu, οι συνεργασίες του είναι η ιστορία τόσο της Βραζιλιάνικης μουσικής όσο και της Jazz. O Morelenbaum θα μας ταξιδέψει μουσικά με το Cello του σε όλη την πορεία που ακολούθησαν τα δύο αυτά μουσικά στυλ μέσα από την συνύπαρξή τους ενώ θα τον συνοδέψουν κορυφαίοι μουσικοί της Ελληνικής Jazz σκηνής.

Morning Bound trio

Από την Νέα Υόρκη μας έρχεται το trio Morning Bound που αποτελείται από τους Tammy Scheffer, φωνητικά / τον ελληνικής καταγωγής Παναγιώτη Ανδρέου στο μπάσο και τον ντράμερ Ronen Itzik. Η μουσική τους είναι ένα παιχνιδιάρικο μείγμα της ηλεκτρονικής μουσικής, της pop και της rock, διατηρώντας παράλληλα μία ρευστότητα και αυτοσχεδιασμό στην απόδοση, εμπνευσμένη από την Jazz και world music. Τα loops και τα effects χρησιμοποιούνται τόσο στα φωνητικά όσο και στο μπάσο για έναν σύγχρονο ήχο που συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο και το οικείο με το πειραματικό.

Costas Baltazanis trio

Ο εξαιρετικός κιθαρίστας και συνθέτης Κώστας Μπαλταζάνης, θα παρουσιάσει μια σειρά συνθέσεών του από το πρόσφατο album του “End Of Seas” με το group του από τη Νέα Υόρκη στην οποία ζει τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτός ο ιδιαίτερα ευφάνταστος μουσικός έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τον Jeff Tain Watts και Alex Foster μεταξύ άλλων, καθώς και περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης που συγκεντρώνει διακρίσεις και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Νέα Υόρκη.

Η συναυλία “Jazz in Action” συνδιοργανώνεται με το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, την υποστήριξη της AMKE b jazz και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.