Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής απένειμε μουσικές υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο .

Συγκεκριμένα:

Στην 23χρονη σοπράνο Βάσια Αλάτη απονεμήθηκε από το «Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» η νέα υποτροφία Μαρία Κάλλας για τελειοποίηση σπουδών στην Ακαδημία της Βιέννης κατά το 2016-2017.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Λυρικού Τραγουδιού αποτελούσαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και μαέστροι: Ζανέτ Πηλού, Δάφνη Ευαγγελάτου , Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Άρης Χριστοφέλλης.

Στον 25χρονο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη απονεμήθηκε από το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία», με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνη, το νέο «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ» για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό και διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Πιάνου αποτελούσαν οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Γιάννης Βακαρέλης, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Μύρων Μιχαηλίδης.

Οι Διαγωνισμοί, οι οποίοι ανέδειξαν δυο εξαιρετικά ταλαντούχους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη στήριξη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων και συνεργασιών.

Σχετικές ειδήσεις
Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017
18.07.2016 10:49
Το Ίδρυμα Ωνάση, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, παρέχοντας συνολικά 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες.
Μια συναυλία για τους πρόσφυγες: Η ΣΟΔΘ συναντά τη Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
03.06.2016 14:32
Ογδόντα Έλληνες μουσικοί, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία και ένας διακεκριμένος φωτοδημοσιογράφος της Ευρώπης συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουνίου, για να αναδείξουν με ήχους, λόγια και εικόνες το σύγχρονο δράμα των προσφύγων.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.
Το πρόγραμμα της Μουσικής Βιβλιοθήκης για τις ημέρες του Πάσχα
21.04.2016 16:28
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τις ημέρες πριν και μετά το Πάσχα παιδικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις και συναυλίες.
Ευγενία Συριώτη: Η ζωή μου. 60 χρόνια τραγούδι: αφιέρωμα στον πολυχώρου του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
17.11.2015 17:08
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής γιορτάζει την προσφορά της Ευγενίας Συριώτη σε μια συναυλία με τη συμμετοχή παλιών και νέων συνεργατών της. Η εκλεκτή τραγουδίστρια θα πλαισιώσει τα τραγούδια της με αφηγήσεις από το ταξίδι της ζωής της, από τα 8 της χρόνια έως σήμερα.