Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής απένειμε μουσικές υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο .

Συγκεκριμένα:

Στην 23χρονη σοπράνο Βάσια Αλάτη απονεμήθηκε από το «Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» η νέα υποτροφία Μαρία Κάλλας για τελειοποίηση σπουδών στην Ακαδημία της Βιέννης κατά το 2016-2017.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Λυρικού Τραγουδιού αποτελούσαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και μαέστροι: Ζανέτ Πηλού, Δάφνη Ευαγγελάτου , Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Άρης Χριστοφέλλης.

Στον 25χρονο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη απονεμήθηκε από το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία», με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνη, το νέο «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ» για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό και διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Πιάνου αποτελούσαν οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Γιάννης Βακαρέλης, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Μύρων Μιχαηλίδης.

Οι Διαγωνισμοί, οι οποίοι ανέδειξαν δυο εξαιρετικά ταλαντούχους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη στήριξη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων και συνεργασιών.

Σχετικές ειδήσεις
Βιωματικές Μουσικές Δράσεις: νέο εργαστήριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
05.01.2017 17:26
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό της «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας» στο πλαίσιο της συμβολής της στη δια βίου μάθηση.
Απόσταγμα Ρωσίας: αριστουργήματα ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 09:58
Δύο σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη».
Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017
18.07.2016 10:49
Το Ίδρυμα Ωνάση, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, παρέχοντας συνολικά 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες.
Μια συναυλία για τους πρόσφυγες: Η ΣΟΔΘ συναντά τη Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
03.06.2016 14:32
Ογδόντα Έλληνες μουσικοί, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία και ένας διακεκριμένος φωτοδημοσιογράφος της Ευρώπης συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουνίου, για να αναδείξουν με ήχους, λόγια και εικόνες το σύγχρονο δράμα των προσφύγων.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.