Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τη χορογράφο Ερμίρα Γκόρο, η οποία παρουσιάζει το έργο After Party, με την Αγγελική Στελάτου στην ερμηνεία στις 12 & 13 Ιουλίου 2016.

Το «After Party» είναι το σημείο καμπής μεταξύ ενός κόσμου που αφήνεις πίσω κι ενός άλλου που έπεται. Πρόκειται για τη μεταβατική περίοδο μιας γυναίκας κοντά στα πενήντα, η οποία κατακλύζεται από υπαρξιακά ερωτήματα, ανασφάλειες και φόβους, στοιχεία που διαχειρίζεται πότε με χιούμορ, πότε με άγχος.

Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη χορεύτρια και χορογράφο Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια την πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα. Η παράσταση στο σύνολό της είναι μία νύξη για ότι συνοδεύει το πέρασμα του χρόνου από μία εποχή σε μια άλλη, σχολιάζοντας έντονα τη μοναξιά, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες, την τόλμη να αντιμετωπίσεις τους φόβους, και την αντιπαλότητα μεταξύ των πραγμάτων για τα οποία αξίζει κανείς να παλέψει κι εκείνα τα οποία πρέπει να αφήσει πίσω προκείμενου να προχωρήσει.

Η Ερμίρα Γκόρο αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα και του Ιδρύματος Kρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εκεί συνεργάστηκε ως χορεύτρια με διεθνείς χορογράφους και δημιούργησε τις πρώτες χορογραφίες της. Ηταν επί σειρά ετών στενή καλλιτεχνική συνεργάτις και χορεύτρια του χορογράφου Λόυντ Νιούσον, στην ομάδα χορού DV8.

Η Αγγελική Στελλάτου αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Ωνάση, παρακολουθώντας μαθήματα με μερικούς από τους σημαντικότερους δασκάλους του σύγχρονου χορού. Το 1987 με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου ίδρυσαν την Ομάδα Εδάφους. Από το 2001 που αποχώρησε, έχει συνεργαστεί με διάφορες χορευτικές ομάδες: Sine Qua Non, Ανάλια, Χορικά της Ζ. Νικολούδη, amorphy.org κ.ά. Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα θέατρα και θιάσους της Ελλάδας. Ήταν μέλος της Δημιουργικής Ομάδας των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ερμίρα Γκόρο
Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο, Αγγελική Στελλάτου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς

Ερμηνεύει η Αγγελική Στελλάτου

Οργάνωση Παραγωγής: Delta Pi (www.delta-pi.org)

Διάρκεια: 50′-60′ χωρίς διάλειμμα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.