Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

After Party, της Ερμίρα Γκόρο στο Φεστιβάλ Αθηνών

After Party, της Ερμίρα Γκόρο στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τη χορογράφο Ερμίρα Γκόρο, η οποία παρουσιάζει το έργο After Party, με την Αγγελική Στελάτου στην ερμηνεία στις 12 & 13 Ιουλίου 2016.

Το «After Party» είναι το σημείο καμπής μεταξύ ενός κόσμου που αφήνεις πίσω κι ενός άλλου που έπεται. Πρόκειται για τη μεταβατική περίοδο μιας γυναίκας κοντά στα πενήντα, η οποία κατακλύζεται από υπαρξιακά ερωτήματα, ανασφάλειες και φόβους, στοιχεία που διαχειρίζεται πότε με χιούμορ, πότε με άγχος.

 

Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη χορεύτρια και χορογράφο Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια την πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα. Η παράσταση στο σύνολό της είναι μία νύξη για ότι συνοδεύει το πέρασμα του χρόνου από μία εποχή σε μια άλλη, σχολιάζοντας έντονα τη μοναξιά, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες, την τόλμη να αντιμετωπίσεις τους φόβους, και την αντιπαλότητα μεταξύ των πραγμάτων για τα οποία αξίζει κανείς να παλέψει κι εκείνα τα οποία πρέπει να αφήσει πίσω προκείμενου να προχωρήσει.

 

Η Ερμίρα Γκόρο αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα και του Ιδρύματος Kρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εκεί συνεργάστηκε ως χορεύτρια με διεθνείς χορογράφους και δημιούργησε τις πρώτες χορογραφίες της. Ηταν επί σειρά ετών στενή καλλιτεχνική συνεργάτις και χορεύτρια του χορογράφου Λόυντ Νιούσον, στην ομάδα χορού DV8.

 

Η Αγγελική Στελλάτου αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Ωνάση, παρακολουθώντας μαθήματα με μερικούς από τους σημαντικότερους δασκάλους του σύγχρονου χορού. Το 1987 με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου ίδρυσαν την Ομάδα Εδάφους. Από το 2001 που αποχώρησε, έχει συνεργαστεί με διάφορες χορευτικές ομάδες: Sine Qua Non, Ανάλια, Χορικά της Ζ. Νικολούδη, amorphy.org κ.ά. Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα θέατρα και θιάσους της Ελλάδας. Ήταν μέλος της Δημιουργικής Ομάδας των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ερμίρα Γκόρο
Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο, Αγγελική Στελλάτου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς

Ερμηνεύει η Αγγελική Στελλάτου

Οργάνωση Παραγωγής: Delta Pi (www.delta-pi.org)

Διάρκεια: 50'-60' χωρίς διάλειμμα

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 10:09
Μετά τις sold-out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Σοφία Μαυραγάνη επιστρέφει, φέρνοντας το «Σάλο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πιο πρόσφατο έργο της ανατρεπτικής χορογράφου, παρουσιάζεται για μια μόνο βραδιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
Το Sweet Mambo της Pina Bausch στη Στέγη
17.10.2016 12:09
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στο Sweet Mambo, της θρυλικής χορεύτριας και χορογράφου Pina Bausch, σε μία παραγωγή του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.
Βραβείο χορογραφίας για το A kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου
19.08.2016 15:44
Η χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου με το έργο A kind of fierce, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου – Πειραιώς 260 Ε), κέρδισε το βραβείο JARDIN D'EUROPE, που απονέμεται από το φεστιβάλ ImPulsTanz στη Βιέννη.
Η Λία Τσολάκη με το Flux στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 12:54
Η Λία Τσολάκη, χορεύτρια και χορογράφος, επιστρέφει στην σκηνή με τη διττή αυτή ιδιότητα, με τη νέα της δουλειά, Flux, στις 21 και 22 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.
6 & 7 από το Tao Dance Theater στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
21.03.2016 14:36

«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!» Μινιμαλισμός στα όρια της ανθρώπινης κίνησης, σε δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού από έναν Κινέζο χορογράφο με διεθνή αναγνώριση.