Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Ηθοποιός , Σκηνοθέτης και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, στην Ποιητική Παράσταση <<Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος>>, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

    

Προ ημερών η Καβαφική Ποιητική παράσταση του Πάρι Κατσίβελου, δόθηκε  με μεγάλη επιτυχία στο ξέφωτο της Πλατείας Δαβάκη και προσφέρθηκε και πάλι από τον Δήμο Καλλιθέας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

    

Αυτή την φορά με τίτλο ¨Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος¨, στον υπέροχο κήπο του αρχοντικού της Σοφίας Λασκαρίδου, που είναι η Δημοτική  Πινακοθήκη Καλλιθέας, οι θεατές θα έχουν την χαρά να ταξιδέψουν με την ποίηση και στην ποίηση του Καβάφη και δι΄ αυτής στους άλλοτε ταραγμένους και άλλοτε γαλήνιους ωκεανούς της ευαίσθητης Καβαφικής ψυχής. Στον πιάνο συνοδεύει τον Ηθοποιό η Αντιγόνη Πενέζη.

    

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα στον Καβάφη θα είναι το τεσσαρακοστό, μέχρι στιγμής, που ετοίμασε και  παρουσιάζει ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Δραματικής Τέχνης  Πάρις Κατσίβελος  ως φόρο τιμής στον μεγάλο διανοητή.

    

Η Ποιητική του Παράσταση αφιέρωμα στον μεγάλο Λυρικό και Τραγικό Αλεξανδρινό ποιητή παίχτηκε πάντα υπό την Αιγίδα σημαντικών διεθνών φορέων, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών,  με συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, με τον Όμιλο για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τον όμιλο για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και στην Βιέννη όπου και βραβεύθηκε πρόσφατα, με την συνδρομή και υπό την Αιγίδα  Δήμων, συλλόγων του πνεύματος και των τεχνών της  Ευρώπης και της Ελλάδας.

 

Είναι μια παράσταση υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις διεθνείς και τοπικές κριτικές.

    

Είναι ένα ιδιαίτερο ¨ταξίδι¨ στην και με την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού διανοητή,  δομημένο σε μια ενιαία παράσταση μόνο με ποίηση και συνοδό μουσική , χωρίς καμιάς μορφής εμβόλιμα στοιχεία πεζού λόγου, εισηγήσεις, τοποθετήσεις ή σχόλια κανενός είδους.

 

Το κάθε ποίημα  όπως δομήθηκε και δίδεται η παράσταση, οδηγεί νοηματικά και ερμηνευτικά στο επόμενό του.

     

Η παράσταση  έχει τρείς ευρείες νοηματικές ενότητες που διασυνδέονται και διαπλέκονται μεταξύ τους, σε μία ενιαία ενότητα αδιάσπαστη.

    

Η πρώτη και η τελευταία ενότητα περιέχουν ποιήματα , αγαπημένα, γνωστά μας,  εμβληματικά της πεμπτουσίας της ποίησης,  που ο μεγάλος τραγικός και λυρικός ποιητής μας κληροδότησε.

   

Η μεσαία ενότητα,  περιέχει τα αισθαντικά, ή ¨αισθητικά¨, όπως θα τα έλεγε ίσως και ο ίδιος ο ποιητής.

Σχετικές ειδήσεις
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, και φέτος στη Μονή Λαζαριστών
23.11.2016 13:39
Το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο μόνο για 11 παραστάσεις, επαναλαμβάνεται αυτή τη θεατρική περίοδο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα, από τον Θανάση Σαράντο στη Μονή Λαζαριστών
11.10.2016 16:17
Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα «Απομνημονεύματα» του ήρωα. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος, φιλοξενείται τώρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, του Σταύρου Τσιώλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
21.04.2016 17:05
Το έργο του Σταύρου Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» θα παρουσιαστεί τον Μάιο, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.