Ένα από τα πιο δυνατά έργα του σύγχρονου αμερικάνικου ρεαλισμού ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού. Είναι Το Φεγγάρι που ματώνει, του Nicholas Kazan σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή.

Στην σύγχρονη Ν. Υόρκη η Μάνια, μια λαμπερή, έξυπνη, όμορφη κοπέλα επισκέπτεται με το θείο της έναν φίλο του. Η φαινομενικά αθώα επίσκεψη και γνωριμία καταλήγει σε ένα στυγνό βιασμό μέσα στο διαμέρισμα του φίλου όταν ο θείος με μία πρόφαση αποχωρεί. Η κατάληξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη. Μετά από ένα χρόνο η  Μάνια καλεί στο δικό της σπίτι τώρα τον βιαστή της και τον θείο της για ένα δείπνο φιλίας και επανασύνδεσης.

Ο Καζάν, γνωστός σεναριογράφος του Χόλυγουντ, που ξέρει καλά τους νόμους της δραματουργίας και του σασπένς, περιγράφει με μαστοριά και συγγραφική ωριμότητα και κυρίως με αυξημένο ένστικτο δικαιοσύνης τον αγώνα του \”καλού\” και του \”κακού\”, της λογικής με το τυφλό ένστικτο. Εάν το κακό δικαιολογεί την παρουσία του μεταφυσικά και έχει τη θέση του στο κοινωνικό μόρφωμα, τότε στο ανθρώπινο κύτταρο υπάρχει και εκείνη η βία που ξεσηκώνεται και εκδικείται και τιμωρεί και φέρνει την ισορροπία στο ανθρώπινο σύμπαν.

 Τους ρόλους ερμηνεύουν: ο Λευτέρης Ζαμπετάκης, η Μάρλεν Σαΐτη και ο Δημήτρης Κανέλλος.