Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα βρεθεί για μία συναυλία στην Ιθάκη το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Δε χρειάζονται συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Εδώ και χρόνια μας ταξιδεύει, όπως πολύ καλά γνωρίζει, στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στα λόγια κορυφαίων στιχουργών και ποιητών, σε τραγούδια με ρυθμό και κέφι.

Εδώ και χρόνια ξέρει πώς να κάνει την παράδοση σημερινή και μας προτείνει νέους ήχους.

Μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μια και από την άλλη «τζαζάρει» με την ίδια πίστη, πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, πάντα με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει ένα υψηλής αισθητικής, συγκίνησης και δυναμικής πρόγραμμα, με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της αλλά και με τα νέα τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ “9+1 Ιστορίες”. Ήδη τα τραγούδια “Μη με φωνάξεις”, “Η συνήθεια” αλλά και το ιδιαίτερο ντουέτο της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Κρατήσου από μένα” έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού, ενώ το καινούριο της single“Μακριά απ’ την τρικυμία” σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Λήδας Ρουμάνη (https://www.youtube.com/watch?v=15fol2ki7JA) είναι ήδη ένα από τα τραγούδια που θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε αυτό το καλοκαίρι.

Την εκδήλωση ανοίγει η Φιλαρμονική του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης.

Μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και με τις πολύ ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη μια ομάδα πέντε εξαιρετικών μουσικών: Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Γιώργος Λιμάκης (μπάσο), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα), Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λάφτα, λαούτο) και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα).

Η επιμέλεια ήχου είναι του Χάρη Κρεμμύδα και του Γιάννη Πετρόλια, ενώ τους φωτισμούς επιμελείται ο Phil Hills.

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη
Οργάνωση Παραγωγής: Ηχόχρωμα Μύρο Παπαδοπούλου