Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο body music με τους KeKeÇa στο Playground for the arts

Σεμινάριο body music με τους KeKeÇa στο Playground for the arts

Με την παιγνιώδη ονομασία KeKeÇa, που προέρχεται από το τουρκικό «Kendin Kendini Çal» και σημαίνει «παίζω με τον εαυτό μου», μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών από την Τουρκία που δραστηριοποιείται στην τέχνη του body music, έρχονται στην Αθήνα ως προσκεκλημένοι του PLAYGROUND for the arts, για να πραγματοποιήσουν ένα διήμερο σεμινάριο που χωρίζεται σε δύο ενότητες. Το πρώτο μέρος με τίτλο «KeKeÇa BASICS» πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Ιουλίου, ενώ το δεύτερο με τίτλο «SOUNDPAINTING» την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στο PLAYGROUND for the arts, στο Βοτανικό.

 

KeKeÇa BASICS

Η διαδικασία «παίζω τον εαυτό μου» (Kendin Kendini Çal, στα Τούρκικα) στο πλαίσιο της σχέσης του «εαυτού» με το «σώμα», δείχνει να είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης και ευαισθητοποίησης του εαυτού και πέραν αυτού, μέσω ρυθμού-μουσικής- κίνησης-γλώσσας. Το body percussion, η μουσική του σώματος, ο χορός προκύπτουν όταν έχουμε επίγνωση της «κίνησης που δημιουργεί ήχο» και όταν έχουμε την ικανότητα να αφεθούμε στη βαρύτητα. Το εργαστήριο θα προσφέρει πολλά παιχνίδια και ασκήσεις με βάση αυτή την αντίληψη, και θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τους χώρους του ρυθμού και της κίνησης μέσω των Usûl’s = μοναδικά ρυθμικά μοτίβα της Οθωμανικής Κλασικής Μουσικής.

 

SOUNDPAINTING

Το soundpainting είναι μια νοηματική γλώσσα για τις παραστατικές τέχνες. Χρησιμοποιείται στη μουσική, στο χορό και στο θέατρο (ή σε μεικτές ομάδες αυτών) με στόχο να δημιουργήσει ζωντανή σύνθεση , αυτοσχεδιασμό ή/ και να δομήσει ένα κομμάτι πρόβας. Ο "Soundpainter" διευθύνει την ομάδα με χειρονομίες και σύμβολα. Αυτό το εργαστήριο βασίζεται σε Soundpainting για μουσική και Body Percussion.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Οι KeKeÇa ιδρύθηκαν το 2002 από τον Tugay Basar και τον Timucin Gürer.  Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς μουσικούς από την Τουρκία και ένα από τα πρώτα και διασημότερα γκρούπ body music με ιδιαίτερα βαθιά και ουσιαστική αίσθηση πάνω στην μουσική και την μουσικότητα και πως αυτή συνδέεται με το σώμα . Το 2008 συμπεριλαμβάνουν στην ομάδα τους την Ayşe Akarsu και τον Gökçe Gürçay και δημιουργούν  μαζί τους παραστάσεις και  εργαστήρια για διαφορετικές ομάδες και ηλικίες, σεμινάρια εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και για ευπαθείς  ομάδες  και άτομα με ειδικές ανάγκες, αναπτύσσοντας  διεθνείς συνεργασίες σε σχέση με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Είναι μέλη του International Body Music Festival και διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 5ο IBMF στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο 2012.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Νέο Σεμινάριο/Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
23.08.2016 13:39
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προσφέρει ένα επιπλέον σεμινάριο που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, για όσους δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν τις δυο προηγούμενες φορές.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Flamenco Summer Intensive x4 στο Playground for the arts
09.06.2016 11:25
Η Γιώτα Πεκλάρη, η Θέτις Μισίου, η Τζέσικα ΚαΪμπαλή και ο Ιάσονας Δαμιανός δημιουργούν ένα καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων φλαμένκο από τις 4 έως τις 20 Ιουλίου 2016 στο PLAYGROUND for the arts για όλα τα επίπεδα.