Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το μονοπάτι της γυναίκας στο 1ο Reborn in Athens

Το μονοπάτι της γυναίκας στο 1ο Reborn in Athens

Το μονοπάτι της γυναίκας θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 1ου Reborn Athens τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.

Το Χοροθέατρο «Το μονοπάτι της γυναίκας» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής Βόλου σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Καμπούρογλου. Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου χορού με κεντρικό άξονα τη γυναίκα: Γυναίκες μυστήριες, μυστηριώδεις, μυστηριακές. Μήδεια , Αντιγόνη , Ηλέκτρα, Ιφιγένεια , Δηιάνειρα. Καίτη,  Χαρούλα, Σόφη, Γιώτα, Μίνα. Μάνα που γέννησε και μάνα που δε γέννησε. Μάνα-ρίζα, γυναίκα-όριο. Γυναίκα-ρίζα, μάνα-όριο. Άρρητη φορές η ζωή της, ρητές οι διαταγές που την εξόριζαν. Σαν γιού μάνα, σαν πατέρα κόρη, σαν άντρα γυναίκα. Γυναίκες που μοιάζουν και διαφέρουν. Κορίτσια, έφηβες, αδερφές, μαθήτριες, φοιτήτριες, αγωνίστριες, εργαζόμενες, φίλες, νοικοκυρές, εργένισσες, μαμάδες, καριερίστες, σύζυγοι, γειτόνισσες, γιαγιάδες. Πιασμένες χέρι-χέρι ανοίγουν το μονοπάτι της γυναίκας στη ζωή και την ιστορία.  

Ακούγονται αποσπάσματα έργων των Σοφίας Αποστολίδου, Κατερίνας Γώγου , Κικής Δημουλά, Χρυσάνθης Καμπούρογλου, Έφης Μαστροδήμου, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Τζήκα, Λουσίλ Κλίφτον, Κολέτ Ντόουλινγκ, Entwistle J.  

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία , Χορογραφίες: Χρυσάνθη Καμπούρογλου
Μουσική: Δημήτρης Κουζής, UNKLE, The knife, Swayzak, Olafur Arnalds
Kοστούμια: Χάρη Καμπούρογλου
Επιλογή και επιμέλεια κειμένων: Χρυσάνθη Καμπούρογλου, Έφη Μαστοροδήμου
Ερμηνεία κειμένων: Λίνα Καμπούρογλου, Έφη Κουτσογιάννη
Χορεύουν: Αλεξάνδρα Μάνου, Θεοδώρα Σιάνου, Αρετή Βασιλάκη, Μόλυ Μαργωμένου, Έφη Κουτσογιάννη, Ραφαέλα Χατζηγιάννογλου, Λίνα Καμπουρογλου, Κωνσταντίνα Γκαϊτατζούδη, Αλκυόνη Καρανάσιου, Κωστής Τσιαμάγκας

Σχετικές ειδήσεις
Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών από το το Athens Children’s Ballet στο Θέατρο Παλλάς
03.10.2016 17:19
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A’ Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet, την παράσταση «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών».
Το Dancing Athens ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο για τη Στέγη
15.09.2016 13:54
Ξεκινάμε χορεύοντας! Το Dancing Athens ανοίγει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με έργα τεσσάρων χορογράφων από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Μήδεια, του Ευριπίδη από την ομάδα AniMotus στο Θέατρο Σοφούλη
25.05.2016 17:01
Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου Ελένης Βάκα και της ομάδας σύγχρονου χορού Animotus. H τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Σοφούλη.
Athens Boogie
07.04.2016 10:07
Οι Athens Boogie μας προσκαλούν σε ένα rock n’ roll Lemonade Party στο Ρομάντσο!
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.