Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

H μεγάλη κυρία της όπερας στο Μέγαρο

H μεγάλη κυρία της όπερας στο Μέγαρο
Την Καρίτα Μάττιλα, την εντυπωσιακή υψίφωνο από τη Φινλανδία, θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να δει και να ακούσει το ελληνικό κοινό στα Τέσσερα τελευταία τραγούδια, του Ρίχαρντ Στράους, με ελληνικούς υπέρτιτλους, σε μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Tη διάσημη καλλιτέχνιδα, θα συνοδεύσει μια από τις πιο φημισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες, η Συμφωνική του BBC υπό τον Τσέχο μόνιμο αρχιμουσικό της Γίρζι Μπελοχλάβεκ η οποία θα ερμηνεύσει επίσης το Πρελούδιο και τη Μουσική της Μεγάλης Παρασκευής από τον Πάρσιφαλ του Ρίχαρντ Βάγκνερ και τη Συμφωνία αρ. 9, την επονομαζόμενη Του Νέου Κόσμου, σε μι ελάσσονα, έργο 95 του Αντονίν Ντβόρζακ. Η εμφάνιση της Καρίτα Μάττιλα στο Μέγαρο ανήκει στον δημοφιλή κύκλο εκδηλώσεων Μεγάλες λυρικές φωνές της εποχής μας.

Επίσης, η Ορχήστρα υπό τον Γίρζι Μπελοχλάβεκ θα δώσει μια επιπλέον συναυλία στο Μέγαρο το Σάββατο 25 Απριλίου με σολίστ τον Δημήτρη Σγούρο.

Σχετικές ειδήσεις
Λόενγκριν, του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.01.2017 17:12
Η εμβληματική όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Λόενγκριν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2017 και για πέντε μόνο παραστάσεις, 52 χρόνια μετά την πρώτη, και μοναδική έως σήμερα, παρουσίαση του έργου από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Ιανουάριο του 1965.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.
Επιπλέον συναυλία για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2016 16:42
Πέντε sold out και 6η συναυλία της Άλκηστης! Μετά την τεράστια ζήτηση και για την πέμπτη συναυλία της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαριστεί το κοινό και προσθέτει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου!
Γνωστοί και άγνωστοι θησαυροί ΙΙ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.01.2016 11:23
Η δημοφιλής Πέμπτη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, συνυπάρχει με τον λιγότερο γνωστό «Μακμπέθ» του Ρίχαρντ Στράους στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής.