Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

H μεγάλη κυρία της όπερας στο Μέγαρο

H μεγάλη κυρία της όπερας στο Μέγαρο
Την Καρίτα Μάττιλα, την εντυπωσιακή υψίφωνο από τη Φινλανδία, θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να δει και να ακούσει το ελληνικό κοινό στα Τέσσερα τελευταία τραγούδια, του Ρίχαρντ Στράους, με ελληνικούς υπέρτιτλους, σε μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Tη διάσημη καλλιτέχνιδα, θα συνοδεύσει μια από τις πιο φημισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες, η Συμφωνική του BBC υπό τον Τσέχο μόνιμο αρχιμουσικό της Γίρζι Μπελοχλάβεκ η οποία θα ερμηνεύσει επίσης το Πρελούδιο και τη Μουσική της Μεγάλης Παρασκευής από τον Πάρσιφαλ του Ρίχαρντ Βάγκνερ και τη Συμφωνία αρ. 9, την επονομαζόμενη Του Νέου Κόσμου, σε μι ελάσσονα, έργο 95 του Αντονίν Ντβόρζακ. Η εμφάνιση της Καρίτα Μάττιλα στο Μέγαρο ανήκει στον δημοφιλή κύκλο εκδηλώσεων Μεγάλες λυρικές φωνές της εποχής μας.

Επίσης, η Ορχήστρα υπό τον Γίρζι Μπελοχλάβεκ θα δώσει μια επιπλέον συναυλία στο Μέγαρο το Σάββατο 25 Απριλίου με σολίστ τον Δημήτρη Σγούρο.

Σχετικές ειδήσεις
Θερμό χειροκρότημα για τον Λόενγκριν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
30.01.2017 14:32
Με θερμό χειροκρότημα προς όλους τους συντελεστές, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Λόενγκριν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Άντονυ Μακντόναλντ.
Λόενγκριν, του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.01.2017 17:12
Η εμβληματική όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Λόενγκριν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για πέντε μόνο παραστάσεις, 52 χρόνια μετά την πρώτη, και μοναδική έως σήμερα, παρουσίαση του έργου από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Ιανουάριο του 1965.
Gala όπερας με τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.10.2016 15:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ, οι οποίοι θα μας φέρουν πιο κοντά με τη μαγεία της όπερας, για μία μόνο φορά στις 31 Οκτωβρίου 2016.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.