Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.

Χρησιμοποιώντας παλιά γραμματόσημα κομμένα σε μικρές ψηφίδες, ο Μιχάλης Κεραμάρης, δημιουργεί έναν αφαιρετικό μικρόκοσμο σαν μωσαϊκό, ενώ συμπληρώνει τις συνθέσεις με σχέδια από σινική μελάνη. Τα επαναλαμβανόμενα σχεδιαστικά μοτίβα και η γεωμετρική μορφολογία της σύνθεσης, ξεδιπλώνουν ένα άχρονο, ποιητικό σύμπαν. Ο καλλιτέχνης κατακτώντας ένα πολύ προσωπικό ύφος με την ιδιαίτερη αυτή τεχνοτροπία του, καθιστά εκ νέου σημαντική την διακοσμητική εικονοποιία.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μιχάλης Κεραμάρης είναι συνταξιούχος καθηγητής τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατοικεί στο Επταχώρι Καστοριάς. Άρχισε να δημιουργεί τα έργα του από το 1974. Συνεχίζει να δημιουργεί.

Τα έργα του εκτίθενται σε ιδιόκτητο κτήριο στο Επταχώρι Καστοριάς. Εκεί μπορεί να δει κανείς και κρανιές κεντημένες από τον ίδιο, κροκαλοπαγή έγχρωμα πετρώματα που συλλέγει από ποτάμια και χειμάρρους τής περιοχής, καθώς και ξυλοτεχνήματα που κατασκευάζει με συγκόλληση μικρών τεμαχίων ελάτου γεωμετρικών και λοιπών σχημάτων.

Το 2006 έλαβε μέρος σε ομαδική πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Το 2014 εξέδωσε το βιβλίο «Επταχώρι, στίχοι και εικόνες» με ποιήματά του και φωτογραφίες τής συζύγου του Ιωάννας Λουλάκη, σχετικές με το περιεχόμενο των στίχων.