Οι Testament επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία συναυλία στο Gagarin 205, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.

Bay Area(1): H περιοχή που περικυκλώνει τον Κόλπο του San Francisco στη βόρειο California. Αποτελείται από 9 κομητείες με σημαντικότερες πόλης το San Francisco, San Jose, Oakland, Berkeley και Fremont. Εκεί κατοικούν περισσότεροι από 8.000.000 άνθρωποι.

Bay Area(2): Γενέτειρα του thrash metal. Tο μέρος που αναγκάστηκαν να μετακομίσουν οι Metallica από το Los Angeles ώστε να γίνει μέλος τους ο Cliff Burton. To μέρος στο οποίο οι Slayer πείστηκαν να βγάλουν το make-up και ν’ ανεβάσουν  τις ταχύτητες. Σημαντικότεροι εκπρόσωποι του bay area thrash metal είναι οι Exodus, Death Angel, Forbidden, Vio-Lence, Heathen και, φυσικά, οι Testament.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον κιθαρίστα Eric Peterson το 1983 και σύντομα το σύνθεση του σταθεροποιήθηκε με τους Alex Skolnick στη lead κιθάρα, τον μπασίστα Greg Chrstian , τον drummer Louie Clemente και τον τραγουδιστή Steve Souza o οποίος σύντομα αποχώρησε για να αντικαταστήσει τον Paul Ballof στους Exodus, και έτσι στο συγκρότημα εισήρθε ο θηριώδης, με ινδιάνικο αίμα, Chuck Billy.

Τα δύο πρώτα album του συγκροτήματος “The Legacy” (1987) και “The New Order” (1987) θεωρούνται thrash metal ευαγγέλια, με το συγκρότημα να καταθέτει ευθύς εξαρχής  δυναμικά την δική του θεώρηση πάνω στο thrash metal.

Η εμπορική καταξίωση έρχεται με τους δίσκους “Practice What You Preach” (1989) και “Souls of Black” (1990) και ο πρώτος κύκλος της καριέρας τους ολοκληρώνεται με το “Ritual” (1992). O Alex Skolnick αποχωρεί και για ένα μικρό διάστημα εντάσσεται στους Savatage, ο Clemente φεύγει και αυτός και με νέο κιθαρίστα τον James Murphy και drummer τον Joey Tempesta οι Testament κυκλοφορούν το album “Low” (1994). Στο “Demonic” του 1997 τα τύμπανα παίζει ο τεράστιος Gene Hoglan, ενώ και ο μπασίστας Greg Christian αποτελεί παρελθόν.

Το 1999 είναι μία σπουδαία χρονιά για τους Testament. Σε μία περίοδο που το thrash metal  περνάει περίοδο κρίσης, αυτοί κυκλοφορούν το “The Gathering” όπου για πολλούς θεωρείται το κορυφαίο thrash metal album της εποχής του. Σ’ αυτό συμμετέχει ο drummer των Slayer, Dave Lombardo, και ο μπασίστας-φαινόμενο Steve DiGiorgio. Τότε είναι που ο Chuck Billy αρρωσταίνει. Η διάγνωση είναι καρκίνος και για τα επόμενα χρόνια το συγκρότημα μπαίνει στον πάγο μέχρι ο τεράστιος ν’ αναρρώσει, πράγμα που συμβαίνει σχετικά σύντομα κι από το 2003 και μετά οι Testament αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι σαν συγκρότημα.

Η επιστροφή τους πραγματοποιείται το 2008 με το εκπληκτικό “The Formation of Damnation” το οποίο όχι απλά τους βάζει και πάλι στην επικαιρότητα, αλλά εκτοξεύει την δημοτικότητά τους. Στο δίσκο συμμετέχει η αυθεντική σύνθεση του σχήματος πλην του Clemente, τη θέση του οποίου καλύπτει ο Paul Bostaph, και στη διάρκεια της περιοδείας που ακολουθεί οι Testament πραγματοποιούν κι ένα sold-out show στην Αθήνα.

Το 2012 κυκλοφορεί το “Dark Roots of Earth”, ένα ακόμα σπουδαίο album στο οποίο το συγκρότημα παρουσιάζεται σε δαιμονική φόρμα.

Την εποχή αυτή οι Testament ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους δίσκο και λίγο πριν μπουν στο studio πραγματοποιούν μία ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία θα τους φέρει στην Ελλάδα 7 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, το 2009 στα πλαίσιο του Rocking Athens Festival. To συγκρότημα σ΄ αυτή του την εμφάνισή θα παίξει υλικό από την πλούσια καριέρα του, ενώ είναι πολύ πιθανό να είμαστε οι πρώτοι που θα ακούσουμε και καινούριο υλικό.

Όποιος έχει δει τους Testament ξέρει πως είναι ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα που υπάρχουν. Με παίξιμο ακριβείας, με τους Steve DiGiorgio και Gene Hoglan ν’ αποτελούν ένα από τα καλύτερα rhythm sections στην ιστορία του metal, με τον Alex Skolnick να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την υψηλή τεχνική με την επιθετικότητα, τον Peterson να αποτελεί βράχο στις ρυθμικές κιθάρες και τη βιβλική μορφή του Chuck Billy στο μικρόφωνο, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή θα είναι η thrash metal συναυλία των τελευταίων ετών. Οι συναυλίες των Testament, που δεν είναι και τόσο συχνές, αποτελούν πάντα μία σπουδαία στιγμή κι ένα δυνατό κομμάτι ανάμνησης. Όποιος δεν παραβρεθεί, θα το μετανιώσει.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες speed/heavy metallers Convixion, το νέο album των οποίων “Days of Rage, Nights of Wrath” κυκλοφόρησε πρόσφατα αποσπώντας μόνο θετικά σχόλια, ενώ το σχήμα είναι γνωστό για τις «δίχως αύριο» ζωντανές του εμφανίσεις.