Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Goldfish Suddenly Dead στο Extra City της Αμβέρσας

Goldfish Suddenly Dead στο Extra City της Αμβέρσας
Οι ΧΥΖ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο Goldfish Suddenly Dead, στο Extra City Centre for Contemporary Art της Αμβέρσας. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Dirk Braeckman, T.S. Eliot, Jan Fabre, Boris Groys, Βασσίλη Καρούκ, Mark Manders, Poka-Yio, Λουκά Σαμαρά, Gregor Schneider, Vello Vinn και Εύας Βρετζάκη.
Η έκθεση Goldfish Suddenly Dead είναι ένα μικρό αφήγημα για την απώλεια: ως πραγματικότητα, ως ανάμνηση ή ως προβολή . Ωστόσο, ο ίδιος ο θάνατος – η οριστική απώλεια – ούτε δοξάζεται ως φυσιογνωμία ούτε λατρεύεται ως εικόνισμα αλλά μάλλον είναι παρών ως αόρατος, άρρητος ρυθμός.

Οι XYZ επιμένουν στην ενασχόλησή τους με την πολιτική του προσωπικού – του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Κάθε αίσθηση μικρότητας, κενότητας και αδυναμίας του εαυτού απέναντι στο βάρος της εμπειρίας αντιμετωπίζεται μέσα από μια σύντομη σειρά ποιητικών, ειρωνικών και ενίοτε σκληρών επεισοδίων, ενταγμένων σε μια αφήγηση δομημένη στον χώρο, ένα εμπειρικό περιβάλλον που θα μεταφέρει τον θεατή από το σκοτάδι στο φως και πίσω στο σκοτάδι. Η έκθεση επικέντρώνεται στην απώλεια και στην απουσία ως ιδιωτική, απολύτως προσωπική διαδικασία αντιμετώπισης του αναπόφευκτου τέλους.

Οι XYZ είναι οι Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio και Αυγουστίνος Ζενάκος, ένα επιμελητικό τρίο βασισμένο στην Αθήνα, που ίδρυσε την Μπιενάλε της Αθήνας το 2005. Έχουν επιμεληθεί την 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 DESTROY ATHENS και είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας 2009 HEAVEN, που θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Ιουνίου 2009.

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Μικρά έργα: Η ετήσια έκθεση των Κaplanon galleries στη γκαλερί ena
14.12.2016 15:29
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά Έργα.
«Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα»: έκθεση από το ΕΜΣΤ και το M HKA
26.10.2016 13:24
Η πρώτη έκθεση που θα εγκαινιάσει τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα: Έκθεση του Andrea Bonetti στο City Link
18.05.2016 11:17
Η Costa Navarino και το City Link, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, παρουσιάζουν μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016 την έκθεση με τίτλο «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα», του Andrea Bonetti.