Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Goldfish Suddenly Dead στο Extra City της Αμβέρσας

Goldfish Suddenly Dead στο Extra City της Αμβέρσας
Οι ΧΥΖ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο Goldfish Suddenly Dead, στο Extra City Centre for Contemporary Art της Αμβέρσας. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Dirk Braeckman, T.S. Eliot, Jan Fabre, Boris Groys, Βασσίλη Καρούκ, Mark Manders, Poka-Yio, Λουκά Σαμαρά, Gregor Schneider, Vello Vinn και Εύας Βρετζάκη.
Η έκθεση Goldfish Suddenly Dead είναι ένα μικρό αφήγημα για την απώλεια: ως πραγματικότητα, ως ανάμνηση ή ως προβολή . Ωστόσο, ο ίδιος ο θάνατος – η οριστική απώλεια – ούτε δοξάζεται ως φυσιογνωμία ούτε λατρεύεται ως εικόνισμα αλλά μάλλον είναι παρών ως αόρατος, άρρητος ρυθμός.

Οι XYZ επιμένουν στην ενασχόλησή τους με την πολιτική του προσωπικού – του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Κάθε αίσθηση μικρότητας, κενότητας και αδυναμίας του εαυτού απέναντι στο βάρος της εμπειρίας αντιμετωπίζεται μέσα από μια σύντομη σειρά ποιητικών, ειρωνικών και ενίοτε σκληρών επεισοδίων, ενταγμένων σε μια αφήγηση δομημένη στον χώρο, ένα εμπειρικό περιβάλλον που θα μεταφέρει τον θεατή από το σκοτάδι στο φως και πίσω στο σκοτάδι. Η έκθεση επικέντρώνεται στην απώλεια και στην απουσία ως ιδιωτική, απολύτως προσωπική διαδικασία αντιμετώπισης του αναπόφευκτου τέλους.

Οι XYZ είναι οι Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio και Αυγουστίνος Ζενάκος, ένα επιμελητικό τρίο βασισμένο στην Αθήνα, που ίδρυσε την Μπιενάλε της Αθήνας το 2005. Έχουν επιμεληθεί την 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 DESTROY ATHENS και είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας 2009 HEAVEN, που θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Ιουνίου 2009.

Σχετικές ειδήσεις
Liminal States: ομαδική έκθεση στο  Fo Kia Nou 24/7 Contemporary Art Space
15.09.2016 16:53
Ο χώρος τέχνης Fo Kia Nou 24/7 υπό την νέα διεύθυνση του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox ξεκινά για τρίτη χρονιά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα παρουσιάζοντας την έκθεση Liminal States των Ρωξάνη Γιάννου και Μάριου Τριχά σε επιμέλεια Παναγιώτη Βούλγαρη.
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα: Έκθεση του Andrea Bonetti στο City Link
18.05.2016 11:17
Η Costa Navarino και το City Link, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, παρουσιάζουν μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016 την έκθεση με τίτλο «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα», του Andrea Bonetti.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.