Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αστικά τοπία των Βαλκανίων: Ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας BULB στην Γκαλερί Μάτι

Αστικά τοπία των Βαλκανίων: Ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας BULB στην Γκαλερί Μάτι

Σε μια εποχή με ταχύτατες αλλαγές, σε έναν τόπο με ορατά τα σημάδια της ιστορίας και τα ίχνη ανήσυχων πνευμάτων, η διαφορετική ματιά της ομάδας BULB προσφέρει φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα μας. Η ετήσια ομαδική έκθεση φωτογράφων από κάθε γωνιά των Βαλκανίων θα φιλοξενηθεί στην Γκαλερί ΜΑΤΙ το διάστημα 1-14 Ιουλίου 2016, σε Οργάνωση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Γιάννη Ευθυμιάδη, καλώντας μας να διευρύνουμε την εικόνα που έχουμε για την γωνιά του κόσμου στην οποία κατοικούμε.

 

Η Ομάδα BULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans), αποτελείται από φωτογράφους διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι αποτυπώνουν στιγμές και τοπία του αστικού περιβάλλοντος των Βαλκανίων. Μπορεί η έδρα τους να είναι το Βουκουρέστι, ωστόσο φέτος ξεκίνησαν την κάθοδό τους και από την Ρουμανία βρέθηκαν ήδη στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη 4-25 Ιουνίου).

 

Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι η Κατερίνη, όπου τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2016, στις 8μ.μ., στην Γκαλερί ΜΑΤΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αναχώρησή της από την Κατερίνη, η έκθεση θα κατέβει στην Αθήνα (20 Ιουλίου) και έπειτα θα φιλοξενηθεί σε Πάφο και Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη στάση της ετήσιας αυτής έκθεσης έγινε στην Art Yourself Gallery στο Βουκουρέστι.

 

Η ετήσια συλλογική έκθεση της BULB αποτελείται από έργα φωτογράφων που δραστηριοποιούνται σε αστικές αλλά και ημιαστικές περιοχές των Βαλκανίων με μια εκφραστική οπτική στις εικόνες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ποιητική έκφραση. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται το ίδιο όραμα, αλλά όχι και την ίδια καλλιτεχνική προοπτική, γεγονός που δίνει χώρο για την απαραίτητη πολυφωνία που χρειάζεται ώστε να υπάρχει νόημα και «βάθος» στο συναρπαστικό ταξίδι που θέλουν να μας προσφέρουν, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του Βαλκανικού νεορεαλισμού. Οι οπτικές προσεγγίσεις των καλλιτεχνών φιλοδοξούν να δημιουργήσουν εικονικές απεικονίσεις, με τελικό στόχο την ερμηνεία όλων των πτυχών της καθημερινότητας στο μέρος του κόσμου που κινούνται καλλιτεχνικά.

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

 

Η έκθεση εκφράζει την καλλιτεχνική άποψη ταλαντούχων φωτογράφων για την περιοχή των Βαλκανίων. Οι καλλιτέχνες δεν επιδιώκουν στην αναπαράσταση της άμεσης και «στεγνής» πραγματικότητας, αλλά περισσότερο στοχεύουν στην παρουσίαση της σουρεαλιστικής ομορφιάς, που πιστεύουν ότι διαθέτει αυτή η γωνιά του κόσμου, τα Βαλκάνια, άκρως αντιφατικής και συνάμα συναρπαστικής.

 

Τα ονόματα των συμμετεχόντων:

Adrian Andrunachi, Alphan Yilmazmaden, Cristina-Mina Dalea, Gabriel Costea, George Dobre, Dragos-Radu Dumitrescu, Leontina Chiricioiu, Marcel Eremia, Sorin Hasu, Delia Herman-Oprescu, Rafael Ianos , Gabriel Kovats, Florina, LuputMichail Moscholios, Andreas Neophytou, Stela Patrulescu, Corneliu Sarion, Thanos Savvidis, Stavros Stamatiou, Ioannis Stamatogiannis, Iris Maria Tusa, Zisis Kardianos, Argyris Drolapas, Thanasis Karatzas, Gina Maragoudaki, Vasilis Spagouros, Niki Gleoudi

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά έργα: Η ετήσια έκθεση των Κaplanon galleries στη γκαλερί ena
14.12.2016 15:29
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά Έργα.
BULB Photos Annual Exhibition στο Booze
13.07.2016 11:36
Η ΒULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στο Booze μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.
Desire: Ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis στην Τεχνόπολη
10.05.2016 11:06
Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 19:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Desire”, μίας μελέτης 135 μελών του, πάνω στην ε π ι θ υ μ ί α.