Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Eggart

Eggart
Tο πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα εγκαινιάζει την ομαδική  έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο Εggart- πως το παγκόσμιο σύμβολο των πασχαλινών εορτασμών σε όλο τον κόσμο, μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης αλλά και να εντυπωσιάσει με την απλή και τέλεια μορφή του.

Το αυγό βάφεται ποικιλοτρόπως και μετατρέπεται στα χέρια των καλλιτεχνών σε εικαστικό αντικείμενο σαν σύμβολο της γυναικείας φύσης, σαν συνδετικός κρίκος που ενώνει τους ανθρώπους στα τραπέζια συγγενών και φίλων, αλλά και σαν απλό έργο τέχνης.

Αυγά στρουθοκαμήλου ζωγραφισμένα με την παλιά τεχνική Batik, φωτογραφίες με αυγά που ποζάρουν και ένα «ευχαριστώ» για τις “παραστάσεις” που κινδυνεύουν από αυτά…Η χιουμοριστική πλευρά του αυγού και η ανάλαφρη διάστασή του θα προσδώσουν ένα ακόμα στοιχείο στη συμβολική του υφή• αυτή που το συνδέει με τη ζωή, το θαύμα, την αναγέννηση.
     
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αβράμη Κωνσταντίνα, Αθυμαρίτου Κατερίνα, Ανούση-Ηλία Ρένα,  Βίλτσεκ Κλωντίν Λουίζ, Γιούσεφ Όλια, Γραφάκου Ελένη, Δημητρακόπουλος Γιώργος, Κακουλλή Άννα, Νικολαΐδης Νίκος, On Megumi Akiyoshi, Pascual Mousios.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας: έκθεση από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
13.10.2016 14:49
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας. Πρόκειται για μια έκθεση δεκαεννιά καλλιτεχνών που ήρθαν στο προσκήνιο τα χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.